woensdag 31 mei 2023

Tijd voor een biertje

 Vandaag toevallig weer een kaart voor een dweilorkestvriend. Willem wordt namelijk 29 vandaag!


Hij krijgt een kaart vandaag, want ik kan hem deze keer niet in levende lijve feliciteren. Hij zit namelijk, samen met de rest van het orkest, in Frankrijk, in de buurt van de Alpe d'Huez. 'We' zijn daar voor de zesde keer om aanstaande donderdag tijdens Alpe d'HuZes (AD6) de sporters muzikaal omhoog te helpen. Het is altijd prachtig werk, een geweldige sfeer daar en natuurlijk ook gewoon een gezellige week weg met elkaar.
Helaas ben ik dit jaar niet mee, dat was niet zo verstandig met bijna 35 weken zwangerschap. En ik vind dat toch een beetje jammer...


Voor de kaart koos ik natuurlijk een paar biertjes, want die lusten we allemaal wel, en de kleuren van onze kleding. Appeltjesgroen van onze poloshirts, blauw van onze jassen.

Snijmallen en stempel zijn van Marianne Design. Het houtpapier is van Craft Sensations. 

Challenge:
Try it on Tuesday - Make it masculine


Groetnis, Nynke 


maandag 29 mei 2023

Babykaarten met kleurenchallenge

 Vandaag bij hoge uitzondering een tweede blogpost. Ik had een leuke kleurenchallenge gezien en checkte vanochtend wanneer die ingestuurd moest worden. 
Oei, dat was vandaag al! De kaart moest zelfs nog gemaakt, dus ik ben maar gauw aan de slag gegaan.

De mooie papierblokjes van MD lagen nog mooi bovenaan de stapel door een recent gemaakte kaart. Dit gaf precies de zachte tinten die ik zocht voor de gevraagde kleuren.


En zoals dat bij mij vaak gaat, ook maar meteen een jongensversie erbij gemaakt...


De cirkelsnijmallen zijn van CarlijnDesign, de stempel en designpapiertjes van Marianne Design. 


Challenge: 


Groetnis,  Nynke 


Trouwkaart met een verhaal

 Na een drukke week, was afgelopen vrijdag de laatste werkdag voor mijn verlof. Die dag mocht ik afsluiten met een leuk huwelijksfeestje. Antje en Anco gingen namelijk trouwen. Antje is ook muzikant bij het dweilorkest waar ik lid ben.
Het bruidspaar kreeg een klein perenboompje voor in de tuin, met daarin envelopjes met inhoud gehangen. Op de enveloppen stond 'Livin' on a pear', een verwijzing naar Livin' on a prayer van Bon Jovi, dat we sinds kort in ons repertoire hebben. Hier moest de kaart op aansluiten natuurlijk! Verder maakte ik de kaart zo groen mogelijk, want we treden op in appeltjesgroene polo's. 


Het bloemetjespapier is van Marianne Design, evenals de snijmal van het hart. De gestanste letters zijn van StudioLight, de gestempelde van Carlijn Design. Het peertjespapier heb ik geen idee van. Dat won ik ooit. 
Lekker mengelmoesje van merken zo.

Groetnis Nynke


zaterdag 27 mei 2023

Voor Frans

Hopelijk zijn ze me bij 4SCB nog niet zat, met alweer een bijdrage aan de sketchchallenge...

Deze kaart maakte ik voor mijn man, die vorige week jarig was. Ik gaf hem een waardebon voor zijn favoriete kledingwinkel, dus maakte ik met de set van Marianne Design een overhemd. Daar staat geen overhemd bij de voorbeelden op de verpakking, maar met behulp van deze blog kon ik er zelf wat leuks van maken.


Papier, stempel en snijmallen voor het overhemd zijn van Marianne Design. Cijfersnijmallen zijn van Love2Craft, denk ik.

De kaart mag (als mijn laatste inzending) meedoen bij:


Groetnis, Nynke


woensdag 24 mei 2023

Label met vlinders

 In één van de vele kaartengroepen op Facebook zag ik toch iets leuks voorbijkomen: een vlinder gestanst uit oude postzegels. Dat wilde ik ook proberen! Ik heb nog genoeg oude zegels liggen en leende van een vriendin de leuke vlinders van Marianne Design.


Ik plakte de vlinders op een label, want dat wordt namelijk gevraagd bij de challenge van Do All Kreatives. Het label bewerkte ik met wat Distress Inkt, voor een ouderwets tintje, en verder stempelde ik wat verfspatten. Dat bewerken met inkt is niet echt mijn stijl, normaal gesproken, maar ik ben toch erg blij met het resultaat!


Snijmallen van het label en de vlinders zijn van Marianne Design. Het tekststempeltje ook. De stempels van de vlekken zijn denk ik van Studio Light.

Challenges:
Do-Al(l) Kreatives - tag + vlinders
Papercraft Challenges - things with wings

Groetnis, Nynke


dinsdag 23 mei 2023

Proost!

 Soms komen dingen zo mooi samen! In het geval van deze kaart kwam het door de challenge van de Egel: driehoeken en vellum op je kaart. Ik had van het kaartenrekje van Marianne Design steeds de driehoekjes die over waren bewaard, met het idee daar een achtergrond mee te maken.
Dat kon nu eindelijk mooi! 

Ik maakte deze kaart voor de directeur van onze school. Hij rondde een opleiding af en dat verdiende natuurlijk een bos bloemen en een kaart van het team om hem te feliciteren.

De driehoekjes en de snijmallen voor het bier zijn van Marianne Design. De letters zijn van Avec, gekocht bij Action.

Challenges:
De Egel - vellum en driehoeken op je kaart
Knutsels en Kadootjes - felicitatiekaart


Groetnis, Nynke

zondag 21 mei 2023

Strepen voor CAS on Friday

 CAS kaartjes kan ik steeds meer waarderen, al vind ik ze soms nog best moeilijk te maken. Voor de challenge bij CAS on Friday worden strepen gevraagd. Ik had nog een setje strookjes met alcoholinkt liggen, ooit overgebleven van een andere kaart. Die kon ik nu mooi opmaken. Lekker vrolijke, zonnige kleuren zo. 


Tekstje (van Marianne Design) erop, plaksteentjes erbij en klaar is je kaart. Het uitzoeken van een kleur papier voor de tekst kostte nog de meeste tijd...


Deze kaart doet mee bij:
 CAS on Friday - Stripes
Try it on Tuesday - Keep it simple

Ik had ook weer een topplaatsje verdiend, deze keer bij Knutsels en Kadootjes:





Groetnis Nynke


vrijdag 19 mei 2023

B diploma!

 De sketch challenge bij 4 Seasons was ik nog lang niet klaar mee. En ik weet ook niet of ik al uitgeknutseld ben met deze leuke sketch.


Dit kaartje maakte ik voor mijn nichtje dat vorige week mocht afzwemmen voor haar B-diploma. Het leuke Sea Sparkle papier vind ik zo leuk voor jonge meisjes! En het past natuurlijk perfect bij de leuke walvis. Die lag al een flinke tijd te wachten tot hij op een kaart mocht. Ik heb 'm, denk ik, ruim een jaar geleden al eens in elkaar gezet toen ik de snijmal kon gebruiken tijdens een knutseldate. 


Challenges:
Creaties Suzan (via Facebook) - Maritiem/zon, zee, strand


Groetnis Nynke 


woensdag 17 mei 2023

Gerecycled setje

Dank je wel voor alle leuke reacties op mijn vorige post! Dat was leuk wakker worden vanochtend!

 Een tijdje terug kreeg ik een magazine met een prachtige voorkant met bloemen. Het tijdschrift belandde al bijna bij het oud papier, maar toen dacht ik ineens aan deze kaart . Dat kon natuurlijk nog wel een keer. Gelukkig stond er niet te veel tekst voorop het magazine, zodat ik de afbeelding mooi kon gebruiken voor een eclipse kaart. Ik sneed de JIJ uit de bloemen, hoogde ze op met karton in dezelfde kleur als de mat, en plakte ze terug. Zo zie je de tekst heel subtiel. 


Er bleef nog een klein stukje bruikbare bloemetjes over. Zonde om weg te doen, nietwaar? Ik maakte er een CAS kaartje mee. Onder de bloemetjes rilde ik een paar rechte lijnen, maar die zijn op de foto niet zo zichtbaar, helaas.


Voor de eerste kaart gebruikte ik de JIJ-stans en -stempels van Marianne Design. Op de tweede een stempel van Carlijn Design.


Challenge:
Less is More - Spring

Een fijne dag gewenst vandaag!
Groetnis, Nynke





dinsdag 16 mei 2023

Liftchallenge en nog iets anders

 In eerste instantie dacht ik dat ik de Liftchallenge aan mij voorbij wilde laten gaan. Ik dacht dat ik geen geschikte stempels zou hebben en was bang dat het op maat snijden van het papier een gedoe zou zijn. Dat viel allebei reuze mee gelukkig!


Ik koos mooi dun designpapier van CraftSensations, zodat ik drie vellen in één keer op maat kon stansen met een rechthoekige snijmal (Carlijn Design). Het in stukken snijden lukte daardoor ook mooi in één keer met mijn snijapparaat. En dan heb je dus meteen materiaal voor drie achtergronden. Vet handig! Ik kwam er wel achter dat het voor mij het handigst werkte om de achtergrondjes eerst op een stukje printerpapier te plakken, want mijn eerste poging om de losse stukken designpapier op de basiskaart te plakken werd heel erg scheef.
Ik vond nog een stempel van Katzelkraft. Ooit in een set gekocht tweedehands, maar die set was nog niet uit de verpakking geweest... Een klein tekstje van Marianne Design, nog wat enamel dots en dan is zo'n kaart zomaar klaar. Nu nog kijken of het nog eens lukt met ander papier...

Deze kaart mag meedoen aan de volgende challenge:
Lift Challenge
(een zwart/witte afbeelding op een achtergrond van kleurvlakken)


 En dan ben ik naast het maken van kaarten de laatste tijd ook nog iets anders aan het 'maken':


Inmiddels ben ik namelijk al ruim 32 weken zwanger van ons tweede kindje. Bovenstaand lijstje maakte ik om in december de zwangerschap bekend te maken aan onze familie. Nu voel ik me eindelijk goed, maar ik ben heel lang heeeeeeel moe geweest. Nu mag ik gelukkig al bijna met zwangerschapsverlof. Hopelijk houd ik dan naast de laatste voorbereidingen ook nog wat tijd over om lekker te freubelen en te bloggen. 

Groetnis, Nynke




zondag 14 mei 2023

Sketch op herhaling

Mijn moederdag begon goed, ik mocht wat langer in bed blijven liggen en werd verwend met een mooie knutsel van onze zoon (inclusief opzegversje, zo aandoenlijk vind ik dat!) en een geurtje en een bloemetje van mijn man. Nu het ontbijtje achter de kiezen en toch nog even een blogpost tikken (want ik heb nogal wat kaarten gemaakt de afgelopen dagen) voor ik met mijn zoon naar de kerk ga.

De sketch van Knutsels en Kadootjes was zo'n leuke, daar maakte ik met plezier nog een kaart voor. Ik vind het bijna jammer dat je maar twee kaarten mag insturen, want ik heb nog wel wat ideetjes. Nou ja, die stuur ik dan wel gewoon op of stop ik in de voorraaddoos.

Deze kaart is inmiddels al verstuurd, hij is bij een lieve vriendin beland die wel een dikke knuffel kan gebruiken. Ik heb nog geen berichtje gekregen dat ze hem heeft ontvangen, maar zij heeft geen weet van mijn blog, dus ik durf hem wel te plaatsen...


De kaart is wel een lekkere mix van materialen geworden. Het achtergrondpapier komt uit een Flow book for paperlovers. Het papier van de rechthoek, de tekststempel en de planten en vaasjes zijn allemaal van Marianne Design. De hanger voor de plantjes is van Amy Design.


Challenge:
Knutsels en Kadootjes - sketch


Een fijne moederdag gewenst!
Of ook een dikke knuffel voor jou, als je dit een moeilijke dag vindt...

Groetnis, Nynke

zaterdag 13 mei 2023

Roze, groen en wit

 Toen ik (lang geleden) nog sieraden maakte, leerde ik van Margriet, verkoopster bij de lokale kralenwinkel deze mooie, frisse kleurencombi: Roze, groen en wit. Eén van haar favorieten. Lekker lente-achtig èn hij doet het ook goed in zachtere tinten roze en groen.
Ik kreeg wel vaker goede adviezen en stapte ook wel eens de winkel binnen voor alleen een praatje. Na vele bezoekjes en aankopen raakten we zelfs bevriend.


Sieraden maak ik allang niet meer, de winkel bestaat ook niet meer en Margriet werkt ergens anders, maar we zijn nog steeds bevriend. Afgelopen week was ze jarig en maakte ik deze kaart voor haar, in deze favoriete kleurencombinatie. Ik gebruikte er nog een keer de sketch van 4 Seasons voor. Wat is dat ook een leukerd!


De tekstsnijmal is van Carlijn Design, alle andere mallen en papier zijn van Marianne Design.

Challenges:
4 Seasons Challenge Blog - sketch
Crafty Animals - alles mag, met een dier
Critter Crazy Challenge - alles mag, met een dier


Oh, en zo leuk! Met onderstaande kaart behaalde ik een top 3 plekje bij Cas on Friday!

 

Groetnis, Nynke

donderdag 11 mei 2023

Nog een maritieme kaart

Dit kaartje maakte ik voor mijn vader, die afgelopen week zijn allerlaatste werkdag had. Hij heeft nu alle tijd om zich aan zijn stormlampenverzameling te wijden. Bij de stormlamp past een maritiem thema prachtig, dus deze kaart kan ik mooi nog insturen voor de challenge bij Creaties Suzan.
Bovendien hebben mijn ouders hun toilet in dit thema ingericht, dus de kaart past daar ook mooi bij. 


Ik kreeg al een berichtje dat het kaartje in de smaak viel. Blijft leuk om te horen!
Op onderstaande foto is mooi het subtiele glansje van de visjes te zien. Blijft moeilijk te fotograferen, dat soort effecten.


Het papier met houtstructuur is van Craft Sensations. De visjes en het anker zijn denk ik van AliExpress. Alle andere snijmallen zijn van Marianne Design.

Challenge:
Creaties Suzan, via Facebook.


Groetnis, Nynke


woensdag 10 mei 2023

Voor beppe

 Vandaag is mijn beppe jarig en ze bereikt de respectabele leeftijd van 91 jaar. Ze is dol op katten en ze handwerkt graag, dus ik probeer ieder jaar een kaart met een kat en garen te maken. Dit jaar werd het een vakjeskaart.


Een schaar paste er mooi bij, en verder een feestelijke ballon, hartjes en een bloemetje. Ik maakte er een fleurig geheel van met regenboogpapiertjes en heldere kleuren.


De meeste snijmallen zijn van Marianne Design, het garen met haaknaald is van By Lene. Het papier weet ik niet, dat heb ik tweedehands overgenomen.


Challenge:
Alphabet Challenge Blog - C is for Cat


Groetnis,  Nynke 


maandag 8 mei 2023

Zomaar een sketch

 Bij verschillende bloggers zag ik de sketch van Knutsels en Kadootjes voorbij komen. Deze vind ik zo leuk! Gisteren meteen maar een kaart mee gemaakt en het zou zomaar kunnen dat ik er de komende tijd nog meer kaarten mee maak. 


In de Facebook-groep van Suzan wordt als challenge een maritieme kaart gevraagd, dus ik pakte de leuke strand-collectable er weer eens bij. 


Papier en snijmallen zijn van Marianne Design, de tekststempel is van CraftEmotions.

Challenges:
Creaties Suzan (via Facebook) - Maritiem


Groetnis, Nynke


zondag 7 mei 2023

Bedankt met een kat

Er kwam een opdrachtje binnen voor een bedankt-kaart met een kat erop. Dat kwam mooi uit, want ik was toevallig al bezig met de lieve katjes van Marianne Design. De sketch van het 4 Seasons Challenge Blog vond ik zo leuk, die wilde ik graag gebruiken.


Ik koos deze keer voor de tekst in het Frysk. Op die manier kon ik de tekst mooi in tweeën delen, want de staart van de kat hangt voor de tekststrook.


De papiertjes zijn van mijn twee favoriete blokjes van Marianne Design. De snijmallen van de kat en het bloemetje ook. De tekst stempelde ik met een setje losse letters van Carlijn Design.



Challenges:
Alphabet Challenge Blog - C is for cats


Groetnis, Nynke


woensdag 3 mei 2023

Bloemen voor Unicorn Challenge

 Nou ja, eigenlijk zijn de bloemen voor Douwina, die afgelopen weekend jarig was. Ik stuurde haar deze fleurige bloemenkaart. Inmiddels zal ze hem hebben ontvangen, dus ik ga ervan uit dat ik hem nu wel kan plaatsen.

 

De basis voor deze kaart lag al een flinke tijd klaar, maar verder afwerken vond ik nog best lastig. Ik wilde er wel wat moois van maken, maar de grote letters moesten natuurlijk ook een beetje zichtbaar blijven. Het was even puzzelen, maar volgens mij ben ik wel aardig geslaagd. 

De tekststans is van CreaLies, het papier, de tekstmal en de bloemetjes zijn van Marianne Design.


Challenge:

Unicorn Challenges - Flowers


Groetnis, Nynke 

dinsdag 2 mei 2023

CAS - nieuwe woning

Bij CAS on Friday wordt een New Home kaart gevraagd en daar kon ik wel aan voldoen! Ik maakte deze kaart als onderdeel van een serie van vijf verhuiskaarten en die serie is weer onderdeel van een groter project. Daar vertel ik in een later bericht wel eens meer over.


Het gebruikte designpapier is van Craft Sensations. De huisjesmal komt uit een setje van Marianne Design en de stempel is van Card Deco Essentials. Vandaag geen productcode, want ik heb mijn laptop niet bij de hand.


Challenge:
CAS on Friday - New Home


Groetnis, Nynke