woensdag 26 mei 2021

KKT - Paars/neongroen

 Zo, daar ben ik dan eindelijk weer eens. Ik ben hier toch een dikke week niet geweest, heb zelfs de wekelijkse kerstkaart overgeslagen. Ik had voor mezelf even een blogpauze ingelast, om me te beraden op hoe ik hiermee verder wil. Het bloggen vind ik hartstikke leuk, maar ik merkte de laatste tijd dat het als een verplichting begon te voelen en niet meer als iets dat ik voor mijn plezier deed.
Nu lag dat voor het grootste deel aan mijzelf hoor. Ik had mezelf opgelegd dat ik drie keer in de week wilde posten, wilde meedoen aan 52 weeks to Christmas en het KKT en vond ook nog dat ik zo veel mogelijk moest reageren bij andere bloggers. Dat idee dat alles maar moet, probeer ik nu maar los te laten. Voor nu heb ik besloten dat ik post als ik zin heb of aan een challenge mee wil doen. Hoe ik het aan wil pakken met reageren bij jullie allemaal, weet ik nog niet precies. 


Of morgen een kerstkaart lukt, weet ik nog niet, maar het Kleurenkaartenteam bij Martina lukte gelukkig wel! Kijk eens naar die knalkleuren op de inspiratiefoto hieronder. Ik heb me deze keer niet aangemeld, omdat ik niet zeker wist of het zou lukken om mee te doen. 


Al vrij snel bedacht ik dat ik met de kleuren voor deze maand een vogeltje wilde maken, en dat is best leuk uitgepakt! Al blijf ik me nu afvragen of  een groen kopje en paars lijfje niet mooier was geweest. Het matchende papier was echt een mazzeltje. Het zat in de stapel papier die ik uit de 'erfenis' van de schoonmoeder van een vriendin kreeg. Het komt uit een blokje dat ik zelf echt nooit uitgekozen zou hebben. Een tekst heb ik nog niet toegevoegd. Misschien laat ik de kaart blanco, of ik voeg een tekst toe als ik weet waar ik deze kaart voor wil gebruiken.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline's Birds COL1465 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Designpapier onbekend


Groetnis Nynke

20 opmerkingen:

 1. Leuke kaart met de papegaai.
  Mooie frisse kleuren.
  Groetjes Elle-jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Nynke,
  wat je schrijft snap ik helemaal. Bloggen kan ook best verslavend zijn. Wat jij beschrijft had ik in mijn begin periode ook. Nu plaats ik veel meer en heb helemaal niet het gevoel van verplichting. Wel raar, maar ik heb er een soort modus in gevonden. Ook kijk ik weinig tv en op het www doe ik vrijwel verder niets (geen rondje FB, Insta, Pinterest en weet ik wat er allemaal nog meer is) Het moet als een hobby voelen, want dat is het ook.
  Doen wat goed voelt!
  Je kaart is wel hardstikke leuk. Perfecte die kleur. Wat een mazzel dat je en blokje had met die kleur. Het bleef bij mij bij post-it strookjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooie KKT kaart en de kleuren heel mooi gedaan, prachtig gemaakt Nynke! Het verbaasd mij ook hoeveel dames dagelijks kaarten maken en is onmogelijk bij te houden! Zelf maak ik een kaart als ik er zin in heb wel of geen challenge! Ik probeer om één keer in de week te reageren maar moest ook mijn balans daar in vinden hoor, het is hobby en geen baan. Hou plezier in het bloggen en knutselen.
  Groetjes Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi kaartje met de paarse groene kleuren en leuke details,
  ik post elke dag gewoon omdat ik het leuk vind ik werk niet en ga elke middag wel wat maken en heb daar plezier in maar je moet voor jezelf kijken wat jou het beste lijkt het moet wel leuk blijven het is een hobby
  groetjes ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie kaartje!! Begrijp dat je even een pauze heb ingelast. Je moet er plezier in blijven houden en het moet niet als verplichting voelen. Liefs, Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap wat je bedoeld, je plaatst wat, vind het leuk om reacties te lezen, maar vind dan ineens ook dat je MOET terug reageren, ik ken het gevoel. Toch lukt het niet altijd, dus laat het los, dat zorgt voor veel meer lol en ontspanning in het bloggen.....
  Wat een gave kaart is dit zeg. Het achtergrond papier, wauw, wat een geluk, dat past perfect.
  Ik weet niet of de kleuren van de vogel andersom mooier zouden zijn, je kan het proberen..... doe ik ook wel eens, Maak ik 2 "dezelfde" kaarten maar omdat het handwerk is zijn ze toch anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een vrolijk kaartje met deze vogel er op, lekker frisse uitstraling

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het moet zeker geen verplichting worden Nynke....we moeten er plezier in blijven houden!
  Je hebt een heel leuk kaartje gemaakt in deze kleurtjes!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nynke, ja bloggen mag geen verplichting worden ! Je moet het doen als je het graag doet, post als je tijd hebt en reageren als je zin hebt. Het is een deel van je hobby en het moet leuk blijven. Soms sla ik ook eens een kerstkaart over. Een hobbyist geen must en moet leuk blijven. Maar je kaartje deze week,is zeker geslaagd en heel mooi !
  Groetjes, laurette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap wel wat je bedoelt, Nynke. Maar bloggen moet geen verplichting worden, het moet wel ontspanning blijven. Ik voel hetzelfde wel eens, maar dat komt denk ik meer omdat ik best veel verplichtingen heb t.a.v. DT teams waar ik lid van ben. Maar ook de ene maand lukt het beter dan de andere.
  Ik geniet wel van dit kaartje en in jouw plaats zou ik de vogel ook andersom in kleur hebben gemaakt, zeker omdat ik ook de kleuren niet kon kiezen.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Nynke,

  Hopelijk krijg je snel wat rust in jouw hoofd en kan je leuke kaarten blijven posten... Ik begrijp wel dat het soms druk kan zijn... Zelf post ik van maandag tot vrijdag maar niet in het weekend...
  Jouw kaart voor het KKT is super leuk! Die parkieten zijn leuke mallen om te maken hé en je kan er ook alle kleuren in kwijt... Geslaagde kaart!
  Hoop dat ik nog leuke berichten van je mag lezen want ik geniet er elke keer weer van.

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Soms willen we te veel...... maar voor iedereen zit er maar 24 uur in een dag en soms moet je gewoon keuzes maken.
  Mij lukte het kaartje voor het KKT niet deze maand. Jammer dan....ik kan niet toveren.
  Jouw kaartje is erg leuk met die mooie parkiet. Dat papier heb ik ook maar daar had ik nooit aan gedacht om het te gaan gebruiken.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke kaart heb je gemaakt. Heel mooi komt deze vogel uit in deze kleuren... Anderson denk ik ook prima. Het papier is erg mooi. Ik plaats zelf in principe 2 kaarten per week . Heel incidenteel Drie... Waarvan 1 kerstkaart want dat vind ik reuze handig. Dan hoef je aan het eind van het jaar niet zoveel meer te maken. In Drie. Ik kom vaak niet aan uitdagingen toe. In de zomer hobby ik minder dan heb ik wat voorraad en kan ik altijd iedere week kaarten op het blog zetten... het blog is hobby dat moet ook zo blijven reageren is een dingetje... je kan niet overal op reageren als mensen dagelijks wat posten... wordt het teveel. Je kan het een paar keer per week doen of iedere dag een bepaalde tijd... het moet geen stress geven. En als je blogt kun je niet knutselen... en er zijn ook andere dingen naast de hobby. Je moet er je eigen weg in vinden... succes ermee. Groeten Trijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een geweldige kaart voor het KKT, superleuk gedaan met de prachtige vogel. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld, heb zelf ook eens zo'n periode gehad en heb dan een tijdje niet geblogd. Maar ik miste het contact met de andere dames. Ik probeer nu 2 dagen iets te posten en op die dagen reageer ik meestal ook bij anderen. En lukt dat niet dan is het maar zo.
  Probeer er voor jezelf een manier in te vinden waardoor je je plezier houdt.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel gaaf kaartje in de gevraagde KKT-kleurtjes!
  En groot gelijk dat je een pauze inlast als het je teveel wordt. Het moet wel een leuke hobby blijven en geen verplichting. Doe vooral waar jij je goed bij voelt en denk aan jezelf!
  grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie kaart geworden het papier komt ook goed van pas. Ik herken het wel hoor dat je op moet letten dat het een niet teveel moeten wordt. Kerstkaartjes heb ik meestal wel extra klaarliggen. Soms plaats ik veel en zoals deze week weer minder. Het reageren is wel wat minder geworden, ik wil ook niet elke avond achter de computer zitten. Maar nu kan ik weer reageren op mijn iPad, dus wordt dat wel wat makkelijker. Maar vooral doen waar je blij van wordt. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een goede stap heb je voor jezelf gezet, het is soms zo moeilijk om grenzen voor jezelf te stellen.
  Je kaart is super geworden, de vogel is zo ontzettend leuk geworden in deze kleuren.
  Fijne dag,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een ontzettende fleurige vrolijke kaart!
  Ik blog alleen als ik er tijd voor heb en dat is echt niet elke dag. Ik probeer iedere week een kerstkaart te maken dat scheelt weer in november en december. En daarna kijk ik of ik nog tijd heb voor een challenge.
  Groetjes Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooi vrolijke kaart Nynke , vogeltje is goed gelukt hoor
  Groetjes Epie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Ik lees ze altijd met veel plezier!