donderdag 14 september 2023

Snelle kerstkaart

 Gisteren was ik lekker bezig met kerstkaarten voor een challenge (die laat ik volgende week zien) en kwam in een bakje flink wat gestanste kerstbomen tegen. Dat vroeg om een snelle CAS kerstkaart. Het tekstje zat er ook in, dus de kaart was zomaar klaar.


Vandaag zal er wel niet zoveel van knutselen komen. Straks ga ik even langs mijn schoonouders, er komt nog kraamvisite en ik mag met Hylke een gesprekje voeren met zijn juf, om even kennis te maken. Hij heeft het prima naar zijn zin in groep 3 en vertelt tegenwoordig veel meer over zijn schooldag dan voorheen. Toch is het ook wel wennen voor hem, zo veel stil zitten en stil moeten zijn.....


Deze kaart doet mee aan de volgende challenges:
52WTC - week 37
Less is more - anything goes 


Groetnis,  Nynke dinsdag 12 september 2023

Baby CAS

 Wat ben ik blij dat het weer wat koeler is. Jelle en ik functioneren nu weer wat beter en dat betekent dat ik ook weer aan knutselen toekwam. Dat lukte in de hitte echt niet, en ik had nog een challenge waar ik aan mee wilde doen.

Bij CAS on Friday worden babykaarten gevraagd. Ik maakte er vandaag drie, allemaal met rompertjes. Twee laat ik vandaag zien. De derde komt op een ander moment wel voorbij. Bij deze challenge mag je maar één kaart insturen, dus die derde bewaar ik voor een later moment.


Ik denk dat ik de jongensversie maar instuur, op de meisjeskaart ging het stempelen een beetje mis.


Challenges:
CAS on Friday - babykaarten 
Less is More - anything goes
Carlins kaartenparadijs - iets met een R (rompers)

Groetnis, Nynke

maandag 4 september 2023

Zomerse tentkaart

 De opdracht van de huidige Liftchallenge is weer een leukerd: maak een tentkaart met een venster. Er borrelden allemaal ideeën op, maar het is nog maar de vraag of ik er aan toe kom om ze allemaal uit te voeren.
Het eerste idee lukte gelukkig. In etappes uitgevoerd, grotendeels met Jelle in de draagzak op mijn buik. Zitten aan de eettafel wisselde ik af met staan aan de strijkplank (die heeft namelijk een fijne werkhoogte). Je moet toch wat met een kleintje dat het liefst bij zijn moeder slaapt...


Ik maakte er een strandtafereeltje van, met uitzicht op zee. Hiervoor maakte ik weer eens gebruik van Eline’s Sea Side, dit is echt een van mijn favoriete Collectables. Verder gebruikte ik snijmallen van AVEC (Love2Craft) en een designpapiertje van Marianne Design. En het scheepstouw is een stuk van een kader van MD, die won ik een tijdje terug bij een challenge van de Egel.


Met een extra stukje papier ertussen blijft de kaart goed staan en zakt hij niet in. Een groet kan mooi op de achterkant geschreven worden en de kaart past nog steeds mooi platgevouwen in een envelop.

Straks mag ik Hylke ophalen van de BSO, hij had vandaag zijn eerste dag in groep 3. Ik ben erg benieuwd hoe hij het heeft gehad!

Groetnis Nynke 

Challenge:
Liftchallenge - tentkaart met venster


vrijdag 1 september 2023

Chris in de keuken

 Chris is de echtgenoot van mijn beste vriend, zij wonen samen met hun zoontje in Engeland. Chris is leraar op een middelbare school en geeft daar onder andere kookles.


Dat zijn verjaardagskaart te maken moest hebben met kokkerellen was wel duidelijk, dus ik kon eindelijk de keukenaccessoires uit de verpakking halen. Die lagen denk ik al ruim een jaar te wachten.
De muizen aankleden vond ik niet zo geschikt, dus maakte ik een vakjeskaart. De boekenstansen werden kookboeken en van het plantentrappetje gebruikte ik de planken om de kommetjes op te zetten.


Bovenstaande fotocollage laat Chris' kookkunsten goed zien. Vorig jaar logeerde ik een weekend bij de mannen en daar heb ik toch zo fantastisch lekker gegeten!  Heerlijke gerechten uit verschillende landen, maar ook een typisch Britse 'Sunday roast'. Dat was genieten hoor!

Deze kaart doet mee bij Alphabet Challenge - K is for Kitchen

Groetnis Nynke