donderdag 26 augustus 2021

Kerstkaart week 34

Ik hoop niet dat jullie het al zat zijn, maar ik gooi er nog maar eens kaartje in met deze leuke sketch. Het doel was een kerstkaart, want die had ik nog niet gemaakt met de sketch, en ik wilde er iets met transport op, want dan kan ik hem insturen voor de challenge van Knutsels en Kadootjes.
Tijd om het autootje met de kerstboom weer eens tevoorschijn te halen dus! Het blokje papier ligt er al een tijd en had ik lang niet gebruikt, dus dat kwam ook op tafel. Ik moest wel erg zoeken naar een geschikte combinatie van designpapier. Uiteindelijk had ik zelfs zoveel papier gesneden, dat ik er een tweede kaart van kon maken. Die staat overigens nog in mijn mapje met concepten, voor drukkere tijden.


Ben ik trouwens de enige die dit autootje alleen maar in het rood maakt? Het is nog nooit in me opgekomen om een andere kleur te stansen. Misschien toch eens proberen...


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Creatable Driving home for Christmas LR0567 
Marianne Design Clear stamp Eline’s Christmas EC0151
Crea-Nest-Lies XXL 22 (stitch)
Décotime designpapier

Challenges:
Creaties Suzan (via Facebook)


En zo leuk, met onderstaande kaart haalde ik een topplaatsje bij Atlantic Hearts Sketch Challenge

 Groetnis, Nynke


 

dinsdag 24 augustus 2021

Wondertje op komst

 Voor wie het zich afvroeg: het werd lekker lezen, afgelopen maandag. Ik was in zo'n mooi boek bezig! Een tijdje terug las ik al 'Voor jou', van Jojo Moyes. Prachtig boek, waarbij ik het niet droog kon houden. Dit boek is ook verfilmd en is op Netflix te vinden als 'Me before you'. Zet de zakdoekjes maar klaar...
Sinds kort heb ik op mijn e-reader een KoboPlus-abonnement, en daar vond ik de twee vervolgdelen op 'Voor jou': 'Een leven na jou' en 'Voor mij'. Dikke aanraders, ik heb er zo van genoten! 
Zo, klaar nu met de boekbespreking, over naar de kaart. (Maar jullie mogen gerust jullie boekentips achterlaten hoor!)


Deze kaart maakte ik voor een lieve vriendin die in verwachting is van haart tweede kindje. Ik baseerde mijn kaart op deze kaart, gemaakt door Marjoleine.
Leuk hé, dat schilderijtje met de sokjes? Niet verder vertellen hoor, maar daar zit een heeeele dikke inktvlek onder. Ik had mijn inktkussen niet meteen weer afgedekt en er met mijn hand tegenaan gezeten. En daarmee dus mijn kaart bevlekt. Mijn gezicht zat er ook onder, maar dat was een stuk makkelijker te verwijderen! Als ophanghaakje gebruikte ik een strikje/knoopje uit de set met verschillende cadeautjes van Marianne Design.
De kaart is inmiddels gearriveerd, en hij werd erg gewaardeerd!


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Typewriter COL1358 
Marianne Design Collectable Eline’s Baby Essentials COL1421 
Marianne Design Craftable Card Display CR1521 
Marianne Design Craftable Presents by Marleen CR1488 
Marianne Design Clear stamp Eline's baby teksten CS0171
Love2Craft snijmallen sokjes
CraftSensations designpapier


Groetnis, Nynkemaandag 23 augustus 2021

Onderweg met de caravan...

 Zonet heb ik onze zoon naar school gebracht voor de eerste schooldag na de vakantie. Groep 2, een nieuwe juf en een ander lokaal. Hij vond het geloof ik wel een beetje spannend.
Nu zit ik thuis met een kop thee en tik ik even een blogberichtje. Er rijst een dilemma voor het vervolg: ga ik lekker even freubelen, of ga ik iets in het huishouden doen? Of plof ik lekker even op de bank met een boek?


De kaart van vandaag is er weer één voor de sketchchallenge van Suzan. Voor het tafereeltje gebruikte ik één van mijn nieuwe sets snijmallen. Deze kocht ik bij de Action en je creëert er een meerlaags landschapje mee. Met een beetje foamtape tussen de verschillende lagen krijg je een heel mooi 3D-effect. Ik ben er echt superblij mee. Ik kocht nog twee setjes, en hoop dat ik daar ook gauw mee aan de slag kan!


Gebruikte materialen:
Snijmallenset Love2Craft 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd blokletters CDSN-0042 (van harte) 
Crea-Nest-Lies XXL 22 (stitch) 
Marianne Design Pretty papers bloc Springtime PK91674

Challenges: 
Knutsels en Kadootjes (transport)
Creaties Suzan (via Facebook)


Groetnis, Nynke


zaterdag 21 augustus 2021

Nog een keer bedankt

 Mooi hoe sommige dingen samen komen. Het leek mij leuk om met mijn nieuwe snijmallenset (Eline's Sea Side) een tafereeltje in een polaroidframe te maken. En zo kwam er maandag een superleuke sketchchallenge online, waar die polaroid perfect in paste. Toevallig!


Aangezien ik de voorraad bedankkaartjes dringend moet aanvullen, stempelde ik er 'bedankt' onder, maar gefeliciteerd, groetjes of nog iets anders had natuurlijk ook prima gekund.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Sea Side COL1497
Love2Craft snijmal Polaroid 
Craft Emotion Clear Stamp set 130501/1707
Designpapier CraftSensations
Distress inkt Tumbled Glass

Challenge:


Groetnis, Nynkevrijdag 20 augustus 2021

Escha is geboren!

 Eind juli werden wij verblijd met een prachtige uitbreiding van de familie. Mijn zwager en schoonzus kregen een mooi lief dochtertje, dat de naam Escha (zeg: Esja) kreeg.


Na het ontvangen van het geboortekaartje ging ik aan de slag met het maken van een felicitatiekaartje. Meestal bedenk ik gewoon zelf iets, maar deze keer wilde ik proberen aan te sluiten bij het kaartje dat de ouders stuurden.
Zoals je ziet, is dat ten dele gelukt. Ik had geen inkt of designpapier in de goede kleur, maar wel mooi papier met een gelijksoortig aquareleffect. Ik ging maar voor lekker roze, altijd goed voor een meisje.


Vandaag nog een dagje voorbereiden op school, en dan beginnen vanavond de repetities weer van het dweilorkest. Daar kijk ik naar uit, al vind ik het wel jammer dat we tijdens het musiceren nog gebonden zijn aan de anderhalve meter afstand. Maar gelukkig zien we elkaar weer en mogen we weer samen muziek maken!


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 (hart) 
Marianne Design Collectable Charming Alfabet COL1397 
Marianne Design Creatable Voetjes LR0305
Designpapier CraftSensations


Groetnis, Nynke

donderdag 19 augustus 2021

Kerstkaart week 33

Ook vandaag een kaart met weinig poespas. Een kerstkaart, met wat boompjes die ik nog uitgestanst in een bakje had zitten. De toffe tekst is ook weer van CarlijnDesign, net als die van vorige week. Ik heb nu de woorden verder uit elkaar geplaatst, maar ze kunnen ook dichter bij elkaar, en dan is er nog een iets grotere outline die er omheen kan. En het fijne is, als je deze in twee kleuren wilt maken, stans je automatisch ook letters en een omlijning voor nog een tweede kaart. Die komt dus ergens in de toekomst ook nog online.
Bij deze snijmal vind ik het erg handig om, voor ik ga stansen, achter mijn papier vast dubbelzijdige tape te plakken. Dan werkt het als een sticker en scheelt dat heeeeeeel veel geklieder met lijm. 


Vandaag is dan mijn vakantie echt wel voorbij. Vandaag en morgen worden we op school verwacht voor overleg, vergaderen, teambuilding en voorbereiding. Eerder deze week was ik met mijn duo ook al aanwezig om de klas in orde te maken. Toch gek, van te voren lijken die zes weken zomervakantie erg lang, maar ze vliegen toch iedere keer weer voorbij.


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 
CarlijnDesign snijmallen Fijne feestdagen Groot CDSN-0065 
Marianne Design Craftable Trees by Marleen CR1483
Holografisch zilverpapier Action
Designpapier CraftSensations

Challenges: 
52 Weeks to Christmas
Craftyhazelnut's Christmas Challenge
Carlijn Design (via de Facebookgroep)


Groetnis, Nynke

 

woensdag 18 augustus 2021

CAS kaart

 Bij het maken van deze post ontdekte ik dat de post van afgelopen maandag mijn honderdste bericht was! Vond ik toch wel even een mijlpaal. Honderd berichtjes, en dus ook ruim honderd kaarten gemaakt in die negen maanden dat mijn blog jong is.
Grappig hoe dat werkt, want zo productief was ik een jaar geleden echt niet. Ik raak dus echt geïnspireerd door blogs van anderen, en zeker ook door challenges. Ik had vooraf niet gedacht dat het bloggen zo'n invloed zou hebben!


Dit kaartje is een goed voorbeeld van hoe ik geïnspireerd raakte door een challenge. Bij The Paper Players wordt voor de lopende challenge een Clean and Simple mannenkaart gevraagd. Eén van de voorbeeldkaarten bracht me op een idee, waarbij ik ook mooi één van mijn nieuwe snijmallen kon gebruiken.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Sea Side COL1497 
Marianne Design Clear stamp Proost by Marleen CS1056 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Distress Inkt Tumbled Glass

Challenges:
The Paper Players (Clean and Simple, masculine)


Groetnis, Nynkemaandag 16 augustus 2021

Mannenkaart met horloge

Afgelopen vrijdag liet ik al weten nog meer kaartjes gemaakt te hebben voor de challenge in de Facebookgroep van Suzan. Als je eenmaal de maten hebt bepaald voor zo'n sketch, maak je echt zo een hele serie. Dan hoef je eigenlijk 'alleen nog maar' designpapier uit te zoeken en een stans of plaatje. Al weten we allemaal dat juist dat uitzoeken ook erg lang kan duren ;-).


Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat deze keer het uitzoeken van het papier reuze meeviel. Aan de hand van het horloge (dat ik al klaar had liggen) bepaalde ik dat ik zwart-wit designpapier wilde, en effen blauw papier. De leuke tekststempel en de plaksteentjes maken deze mannenkaart af.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Creatable Watch by Marleen LR0656 
Marianne Design Clear stamp Proost by Marleen CS1056 
Marianne Design Pretty papers bloc Do what you love PK9149 
Crea-Nest-Lies XXL 22 (stitch) 
Nellie`s Multi Frame Die straight round MFD 055
Designpapier CraftSensations


Challenges: 
HobbyVision (pailletten of strasssteentjes)
Creaties Suzan (via Facebook)


Groetnis, Nynke

 

zondag 15 augustus 2021

Hoera!

Voor de huidige Liftchallenge mag je deze keer zelf de kaart kiezen die je wilt liften. Dat is leuk! Ik had nog een gekleurde eenhoorn liggen die ik graag eens wilde gebruiken, dus ik dook in mijn pinterestbord met inspiratiekaartjes. Daar vond ik een prachtig kaartje van Rianne Smal dat ik heb gelift.

Hieronder zie je de kaart die ik maakte, ideaal voor een kleine meid, denk ik.


En dit is de kaart die ik heb gelift. Je kunt hem hier bekijken.


Ik moest werken met de materialen die ik had, dus je ziet dat hij toch weer heel anders is geworden. Ik was te lui om inkt te blenden, dus zocht een mooi pastelpapiertje uit mijn stapel designpapier. Mijn letters zijn kleiner, dus kwam de ruimte anders uit en ik gaf er mijn eigen draai aan: minder vol en rustiger.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Unicorn EC0180 
Marianne Design Gefeliciteerd snijmal KJ1721 (tekststempels)
AliExpress snijmallen letters en wolkjes
Designpapier CraftSensations

Challenges:
Liftchallenge
Carlin's kaartenparadijs (alles mag)
HobbyVision (pailletten of strasssteentjes)


Groetnis, Nynke
 

vrijdag 13 augustus 2021

Bedankt

Vorige week gebruikte ik het laatste 'bedankt'-kaartje uit mijn voorraad. Hoog tijd om weer wat nieuwe te maken dus.
In de Facebookgroep 'Creaties Suzan' loopt een hele leuke sketch-challenge, dus die pakte ik er bij. Ik had nog een setje snijmallen liggen van plantjes, potten en een bijpassende mand, dat ik nog amper had gebruikt. Het voornemen om al mijn nieuwe, ongebruikte mallen te gebruiken staat nog steeds, dus deze mocht door mijn stansmachientje. Het mooie Herbs & Leaves blok er nog bij en zo was het kaartje gauw klaar. 

Deze sketch vond ik zo leuk, daar gaan jullie nog veel meer van zien te komende tijd. Je mag maximaal 5 kaartjes insturen, en ik denk dat ik daar straks wel op kom. Dat moesten van mezelf dan wel kaarten zijn voor verschillende gelegenheden, en tot zover lukt dat goed.


Het koopverbod dat ik mezelf had opgelegd (geen nieuwe mallen kopen tot alle ongebruikte mallen gebruikt zijn) heb ik maar opgeheven. Ik heb eindelijk platen besteld voor mijn gekregen Cuttlebug, en toen rolden er zomaar wat mallen in mijn winkelmandje. Ik vond wel dat het mocht, om te vieren dat ik weer inspiratie en knutselzin heb. Ook bij de Action kocht ik leuke nieuwe mallen, dus ik kan wel weer even vooruit. Jammer dat de vakantie al weer bijna over is...


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Pretty Papers Bloc Herbs & Leaves PK9152 
Crea-Nest-Lies XXL 22 (stitch) 
Nellie`s Multi Frame Die straight round MFD 055 
Marianne Design Craftable Cactus CR1413
Snijmallenset AliExpress 
Craft Emotion Clear Stamp set 130501/1707


Challenges:
Creaties Suzan (via Facebook)


Groetnis, Nynke

 

donderdag 12 augustus 2021

Kerstkaart week 32

Week 32 alweer! Ik maakte nog maar weer eens een kerstkaart in blauw en goud. Blijft een mooie combinatie. Ik begin bijna te wensen dat ik van dit papierblok nog een extra exemplaar had gekocht, want ik gebruik het graag en veel.
Voor deze kaart pakte ik mijn mooie grote kerststans van Carlijn Design er weer eens bij. Gestanst uit glitter en op een mooi papiertje geplakt, hoeft er wat mij betreft niet veel meer bij. 


Ik heb de smaak van het kaarten maken echt wel weer lekker te pakken, ik maakte er 16 in 8 dagen. Lekker wat kaarten voor challenges, wat voor de voorraad en alvast wat kerstkaarten in het vooruit. Ik geniet volop en er gaat fijn wat designpapier door heen. 


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 
Carlijn Design snijmallen Grote teksten Kerst CDSN-0078
Snijmal Kerststal AliExpress
Designpapier CraftSensations

Challenges:
Carlijn Design (via de Facebookgroep)


Groetnis, Nynke


 

dinsdag 10 augustus 2021

Yldou geboren

 Eind juni werd er weer een 'schoolbaby' geboren, de vierde al. Een meisje deze keer, en ze kreeg de mooie Fryske naam Yldou. Uiteraard maakte ik weer een kaart om namens het hele team aan de gelukkige ouders en grote broers te sturen.


Al heel lang had ik bedacht dat ik een kaart wilde maken met een zwaan er op voor deze geboorte. Twee extra kuikens mochten er op, dat zijn de grote broers. Met dit idee zocht ik een leuke layout op Pinterest, pakte er mooi papier bij, en met de zwaan al klaar was de kaart zo af . Het uitzoeken van de kleuren papier voor de bloemetjes duurde denk ik nog het langst. Hebben jullie dat ook, dat je soms erg lang kunt twijfelen over de kleinste details?


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Swan COL 1478 
Marianne Design Creatable Blossom LR0697 
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Babies Pink PB7050
Lettersnijmallen AliExpress


Groetnis, Nynke


maandag 9 augustus 2021

Verlof (4)

 Jullie weten misschien nog dat er bij ons op het werk een ware babyboom gaande is, met 5 verwachte baby's binnen een jaar. Gelukkig werk ik op een grote school (300 leerlingen) en bleven er dus genoeg vaste collega's over, maar het zal onze directeur vast wat hoofdbrekens hebben gekost!


Hier het kaartje voor de vijfde collega die met zwangerschapsverlof mocht gaan, de laatste schooldag voor de vakantie was ook haar laatste dag. We weten dat er een jongetje verwacht wordt, maar toch koos ik voor neutrale kleuren. Je weet immers maar nooit of er toch niet misschien een foutje gemaakt is op de echo's.


Nu alle verlofkaartjes af zijn, hieronder een collage van al die kaartjes. Leuk om ze zo allemaal even bij elkaar te zien.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Kangaroo COL1446 
Carlijn Design Stempels Elegante Verjaardag CDSN-0042 
Carlijn Design Clear stamps Alfabet Modern CDST-0046
Designpapier CraftSensations


Groetnis, Nynke
zaterdag 7 augustus 2021

Heit jarig

Dank jullie wel allemaal voor jullie lieve reacties op mijn kerstkaart. Wat is het leuk om terug te komen met zo'n warm welkom!

De terugkeer van het knutselplezier kwam door het maken van deze kaart. Ik maakte hem voor de verjaardag van mijn heit (vader). Ik had een kaartje uit de voorraad kunnen nemen, maar nabije familie krijgt altijd een speciaal gemaakte, dus dat 'moest' nu ook weer. Wat ben ik blij dat ik me er even toe heb gezet, het is heerlijk dat ik weer zin heb om te knutselen. En dubbel zo blij, want heit vond de kaart erg mooi!


Mijn vader kreeg een kaart met stormlantaarns, want hij verzamelt die dingen. Hij heeft de afgelopen weken een schuurtje aan het huis gebouwd, dat nu fungeert als 'lampenmuseum'. Er staat overigens maar een deel hoor, de gang staat vol, en een slaapkamertje boven ook. 
Hij stuurde zulke leuke foto's van zijn nieuwe plekje, dat ik voor zijn verjaardag ook een plank met lantaarns wilde maken. Het snijmalletje kreeg ik trouwens een paar jaar geleden van hem gesponsord! Aan sommige van zijn lantaarns hangt een briefje of label met informatie, dat heb ik er op de kaart ook bij gedaan, zo kon ik toch ook wat tekst kwijt.


Dit zijn de foto's die hij stuurde. Hij kan over elke lamp wel iets vertellen, heeft inmiddels heel veel kennis in huis. Er zijn uiteraard verschillende merken, types en groottes, maar zelfs van hetzelfde type bestaan er verschillende lampen. De ene is dan eerder of later gemaakt en daar zitten dan dus ook weer kleine verschilletjes tussen. Hij mocht zelfs met zijn verzameling en verhaal op Omrop Fryslân: Kijk hier maar. Het filmpje is in het Frysk en helaas niet ondertiteld.


Gebruikte materialen:
Carlijn Design snijmal DL Slimline CDSN-0057
Marianne Design Creatable Hurricane Lamp LR0533 
Sizzix Framelits Die Set with Stamps, Tags and Words by Stephanie Barnard 560195 Groetnis, Nynke

 

donderdag 5 augustus 2021

Kerstkaart week 31

 Na een drukke en onrustige tijd lukt het eindelijk weer om wat kaarten te maken. Ik had er een tijdje even geen ruimte voor. De laatste dagen maakte ik er maar liefst zeven (!) en ik heb ook zin om het bloggen weer voorzichtig op te pakken. De ijzeren regelmaat van 3 keer per week posten - die ik mezelf had opgelegd - dat laat ik maar even, maar ik heb genoeg leuks gemaakt om te laten zien. En er staat ook nog wel wat in de map met concepten om te showen!


Het is donderdag, dus voor nu eerst een kerstkaart. Niet mijn mooiste werk, als ik heel eerlijk ben,  maar wel één voor de bingochallenge van 52WTC: blauw-rendier-glitter.

Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Geometric deer CR1445 
Marianne Design Clear stamp Eline’s Christmas EC0151 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 
WOW embossingpoeder Metallic Gold Sparkle
Designpapier CraftSensations


Groetnis, Nynke