vrijdag 22 oktober 2021

Halloween

 Het thema van de nieuwe challenge bij Marianne Design is Halloween. Daar heb ik eigenlijk niet zoveel mee, dus ik wilde hem al bijna aan me voorbij laten gaan. Maar toen bedacht ik me, dat het niet voor niks een 'challenge' heet, een uitdaging dus. Naar mijn idee bedoeld om ook eens uit je comfortzone te gaan. Dus, dat heb ik geprobeerd!

Drie producten van MD gebruiken was het moeilijkst, maar gelukkig was er het designteam met inspiratie. Ik weet niet of ik anders op het gebruik van deze kattensnijmal was gekomen. Het idee van een tafereeltje met een achtergrond van Distress inkt was gauw geboren. Ik zocht op Pinterest naar een mooie combinatie van inkten en vond die hier.
De onderdelen stanste ik uit zwart en het tekstje stempelde ik met een stempelalfabet van Carlijn Design.


En, omdat ik bang ben dat deze kaart over een jaar nog in mijn voorraad zit, wil ik hem graag met Halloween aan één van jullie sturen. Als je het leuk vindt om dit kaartje te ontvangen, laat het dan even weten in een reactie. Dan loot ik na het weekend iemand aan wie ik de kaart (en een kleinigheidje) ga versturen.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s French Cats COL1344 
Marianne Design Creatable Tak en Bloem LR0256 
Marianne Design Craftable Spiders and Bugs CR1383 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 
Carlijn Design Clear stamps Alfabet Modern CDST-0046
Distress inkt, verschillende kleuren


Challenges:


Groetnis Nynke


donderdag 21 oktober 2021

Kerstkaarten week 42

 Zo'n twaalf uren later dan jullie van me gewend zijn, de kerstkaarten voor deze week. Gisteren had ik zo'n dag waarin van alles mislukte, dus ik ben maar niet gaan knutselen. Gegarandeerd dat dat ook mis zou gaan.
Nu had ik een kaart uit mijn concepten kunnen plaatsen, maar er is een sketchchallenge waar ik aan mee wil doen, dus het knutselen heb ik uitgesteld naar vanmiddag.


De sketch van Tuesday Morning Sketches stond voor vandaag op mijn lijstje. Bij deze wist ik meteen hoe ik het wilde aanpakken: een kerststalletje in het ovaal, en een tekst met embossingpoeder. Zoals jullie zien greep ik eerst naar mijn vertrouwde kleuren: blauw met goud.


Maar daarna pakte ik er nog wat nieuwe blokken designpapier bij. Klassiek kerstig in groen met rood werkte ook prima.


En ik besloot ook nog een wat minder traditionele kleurstelling te nemen. Stiekem vind ik deze het leukst, lekker fris en modern, dus deze ga ik insturen voor de challenge.


Gebruikte materialen:
Spellbinders ovaal
AliExpress snijmal Kerststal 
Carlijn Design Clear stamps Moderne Kerst CDST-0037 
Carlijn Design snijmallen Grote teksten Kerst CDSN-0078 (sterren)
CraftSensations designpapier
Groetnis, Nynke


dinsdag 19 oktober 2021

Sketch voor De Egel #2

 Ik had de smaak zo lekker te pakken met de sketch bij De Egel, dat ik zondag meteen nog twee kaartjes maakte. Bij het 4 Season Swap Challenge Blog wordt een kaartje in het roze gevraagd, dus ik vond een geboortekaartje wel een goed idee.


Omdat ik de leeuw wat aan de grote kant vond, ging ik op zoek naar een wat kleiner diertje. De dieren van Eline hebben allemaal ongeveer hetzelfde formaat, dus ik kwam uit bij het beertje van Marleen, dat meestal op de maan ligt te slapen. Zoals jullie zien slaapt het ook prima op een wolkje. Niet mijn eigen idee hoor, ik zag het voorbijkomen op Instagram bij @ilonavandenb.


Wat vinden jullie, is het zo niet een lief setje geworden?


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Dreaming bear by Marleen CR1503 
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Sweet Dreams PB7055 
Marianne Design Clear stamp Eline's baby teksten CS0171


Challenges:
De Egel (sketch met dier, blauwe kaart)
4SCB (think pink, roze kaart)
Crafty Animals (#55 anything goes, blue card)


Groetnis Nynke


maandag 18 oktober 2021

Sketch voor De Egel

 Yes! Zo langzamerhand komt mijn energieniveau weer wat op peil en zo lukte het gisteren om weer wat kaartjes te maken. De sketch van de lopende challenge bij De Egel sprak me in eerste instantie niet erg aan, maar hoe meer kaartjes ik voorbij zag komen, hoe meer zin ik kreeg om er ook aan te beginnen.


Ik scrolde eerst even door de deelnemers, want ik wilde graag een dier kiezen dat nog niet door een ander was gebruikt. Zo kwam ik bij de leeuw. Die was ook al een tijd niet tevoorschijn gekomen, dus dat kwam goed uit. Ik vond het Crafty Patterns papier er wel leuk bij passen.
De kaart heeft een leuk, wat kleiner, formaatje, maar de leeuw is eigenlijk wat te groot naar mijn zin. De cirkel uit de sketch valt nu een beetje weg, zelfs met een wat grotere cirkel van vellum erachter.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Leeuw & Tijger COL1455 
Marianne Design Pretty papers bloc Crafty Patterns PB7054 
Craft Emotion Clear Stamp set 130501/1707


Groetnis, Nynke


zaterdag 16 oktober 2021

Mannenkaart

 Voor de verjaardag van een neef maakte ik deze verjaardagskaart, geïnspireerd op een kaart die ik zag bij Nobody ELSe


Zij gebruikte voor haar kaart wat grotere cijfers. Die had ik helaas niet, dus werd het hier en daar wel een gepriegel, met foamtape onder de kleine onderdeeltjes van de 4,6 en 8. Ik vind het idee wel heel erg tof, dus dit hoop ik nog eens te kunnen maken, maar dan wel met grotere cijfersnijmallen!


Deze kaart stuur ik in voor de challenge van 2 sisters on the blog, daar wordt een mannenkaart gevraagd.


Gebruikte materialen: 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd blokletters CDSN-0042 
Marianne Design Pretty Papers bloc Men Only PK9169 
Marianne Design Gefeliciteerd snijmal+stempels KJ1721
Love2Craft snijmallen alfabet+cijfers


Groetnis, Nynke


donderdag 14 oktober 2021

Kerstkaarten week 41

 Vandaag weer een tweetal kerstkaarten voor de bestelling die ik had. Gelukkig heb ik in de voorbije weken al aardig in het vooruit kunnen maken, want energie voor knutselen heb ik nog niet. De meeste coronaklachten zijn al wel weg hoor, maar ik ben nog zo moe steeds. Ik ben al blij als het lukt om te koken en na het eten onze zoon naar bed te brengen. Niks aan en ik mis het knutselen erg, maar ik moet er nu maar even aan toegeven. Gelukkig kan ik vanuit bed nog wel even een blogberichtje tikken.


Voor deze kaarten voerde ik een idee uit dat al erg lang op mijn lijstje stond: een kerststalletje in wit op wit. Van een vriendin gebruikte ik deze mooie tekststempel van Marianne Design. Ik vond hem zo mooi bij mijn kerststalletjes passen.


Ik stanste de stalletjes twee keer en plakte ze op elkaar, om zo toch iets meer diepte te creëren. En, om het wit een beetje te breken, toch een zilveren ster op een van beide kaarten.


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 
Marianne Design Clear stamp Kerst- en Nieuwjaarswensen CS1008
AliExpress snijmallen kerststallen


Challenges:


Groetnis, Nynke


dinsdag 12 oktober 2021

Slimline panda's

 Ik zat zo lekker in de slimline kaarten afgelopen week, ik maakte er meteen nog maar twee. Die konden mooi mee in de bestelling kinderkaarten die ik had. Deze keer geen eenhoorns, maar panda's, daar had ik ook nog wat afdrukjes van liggen.


Het idee is (helaas) niet van mezelf, ik heb eerder vergelijkbare kaarten voorbij zien komen. Ik vermoed dat het originele idee van Rianne Smal is, maar ik kon het niet meer terugvinden.


Ik heb de afgelopen weken vaak mijn kaarten in setjes van twee gemaakt, vooral als het voor de voorraad was. Als je toch bezig bent en een vastomlijnd plan hebt, is het vaak niet eens heel veel meer werk om meteen een tweede kaart te maken. Ze worden alleen nooit exact hetzelfde, dat vind ik dan weer niet leuk.


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 
Carlijn Design Stempels Elegante Verjaardag CDSN-0042 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Panda EC0179 
Marianne Design Pretty papers bloc Do what you love PK9149
DécoTime designpapier
Distress inkt, diverse kleurenGroetnis, Nynke


zaterdag 9 oktober 2021

Slimline eenhoorns

 Bij de bestelling kerstkaarten die ik kreeg, kwam ook de vraag of ik voor wat kinderkaarten kon zorgen. Die heb ik eigenlijk niet op voorraad, omdat ik die het liefst een beetje op het kind aanpas. Dus had ik afgelopen week wat te doen!


Voor kinderkaarten vind ik de stempels van Elines diertjes zo geschikt. Ik heb er zelf geen, maar gelukkig had ik van een vriendin een flink aantal gestempeld en uitgestanst. Zo had ik een voorraadje om uit te putten voor deze kaart. 
Ik maakte er een zoet geheel van, koos eerst designpapier en kleurde daarna de eenhoorns met distress inkt. Mijn nieuwe tekststansen van Carlijn Design mochten er ook op, in paarse glitter. Zo werd het een echte meisjeskaart.


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd Hoera CDSN-0126 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Unicorn EC0180 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Panda EC0179 (cadeautje) 
Distress inkt Picked Raspberry en Dusty Concord
CraftSensations designpapier


Groetnis, Nynke


vrijdag 8 oktober 2021

Schommelkaart liftchallenge

 Tsja, en dan zit je zomaar ineens thuis met corona. Ik voelde me verkouden, deed voor de zekerheid een test en die bleek positief. Dus nu zitten we met zijn drieën thuis in quarantaine. Ik voel me niet heel erg ziek, gelukkig, maar heb niet genoeg puf om te knutselen. Bloggen lukt wel en ik heb eerder deze week lekker wat kaarten gemaakt, dus die kan ik jullie in elk geval laten zien.


Deze schommelkaart maakte ik voor de lopende liftchallenge. Wat is het weer een leuke opdracht! Toch vond ik hem niet makkelijk. Ik vond het moeilijk de decoratie voor de basis te bedenken. Ik heb het nu vrij eenvoudig gehouden, maar ik hoop dat het lukt om nog een kaart te maken, en dan met een wat uitgebreider tafereeltje.


Gebruikte materialen: 
CarlijnDesign snijmallen Cirkels CDSN-0122 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd Hoera CDSN-0126 
Marianne Design Collectable Eline's Kittens COL1454 
Marianne Design Creatable Basket LR0520 
Marianne Design Creatable Bunting Banners LR0581


Challenges:
Carlijn Design (via de Facebookgroep)


Groetnis, Nynke


donderdag 7 oktober 2021

Kerstkaarten week 40

 In de zomervakantie kocht ik weer eens wat nieuwe snijmallen. Deze toffe A6 lay out zat nog ongebruikt in de verpakking en daar moest maar eens verandering in komen. Dat kon mooi met mijn opdracht voor bijbelse kerstkaarten! 


Voor de ene kaart gebruikte ik het frame, voor de andere de rechthoeken die daar uitgestanst werden. 


Ik zocht er rustig achtergrondpapier bij en puzzelde er de onderdelen van een kerststal in. 


Vandaag geen materialenlijst, want ik maak dit berichtje op mijn telefoon. 


Uiteraard wel de challenges:
 52WTC Groetnis, Nynke 


zaterdag 2 oktober 2021

Aiden geboren

 Daar is hij dan, de laatste baby die 'op school' nog geboren moest worden. Vijf baby's binnen een jaar, toch wel bijzonder! En een hele kluif voor onze directeur, al dat zwangerschapsverlof zien op te vullen. Van de vijf collega's zijn er inmiddels al weer drie terug op het honk, gelukkig hadden de dames de zwangerschappen redelijk verspreid.

 
Voor Aiden maakte ik een lichtblauw kaartje met een lief konijntje er op. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het idee voor de kaart niet van mezelf is. Ik had weinig inspiratie en kreeg een inspiratiefoto opgestuurd van een vriendin die ze van Instagram had geplukt. Dat is dus zo'n social media ding waar ik nog niet aan begonnen ben. Zou dat nog handig zijn, inspiratietechnisch?


En hier nog even alle kaarten die ik voor de collega's maakte. Twee meisjes en drie jongens zijn het uiteindelijk geworden: 


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Dreaming bear by Marleen CR1503 
Marianne Design Collectable Eline’s Baby Bunny COL1463 
Marianne Design Collectable Eline's Sheep COL1385 
Marianne Design Clear stamp Eline's baby teksten CS0171 
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Sweet Dreams PB7055 
Sizzix Thinlits Brush Lowercase Alphabet 661686


Challenge:
KIC (wereld kaarten maak dag)


Groetnis, Nynke