donderdag 30 december 2021

Kerstkaarten week 52

 Deze week wat eenvoudige kaarten, waar ik er een paar weken terug een aantal van maakte, als last minute aanvulling op de voorraad. Achteraf gezien had ik ze dus ook echt wel nodig, want ik kwam nu precies uit. 


Voor dit setje gebruikte ik lekker traditionele kleuren. 


En voor onderstaande kaarten pakte ik een ouder blokje van Marianne Design. Zo heb je toch gauw een stapeltje klaar!


Ik liet de tekst weg van de voorkant, kon er niet echt een goede plek voor vinden. En zonder zie je gelukkig ook wel dat het een kerstkaart betreft...


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 
Marianne Design Craftable Trees by Marleen CR1483 
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Silver Stars PB7048
CraftSensations designpapier


Challenges:


Groetnis, Nynke


woensdag 29 december 2021

Muis gaat vissen

 Vandaag is mijn zwager jarig. Waar ik meestal mannenkaarten best lastig vind, lukt het met hem wel, want hij heeft een hobby. Maakt het toch net wat makkelijker. Hij houdt van vissen en daar heb ik gelukkig nog wat passende snijmallen voor. Vorig jaar maakte ik dit doorkijkje voor hem, dat kon natuurlijk niet nog een keer. Voor deze kaart gebruikte ik een snijmal van een hengel met een visje. Hij paste qua maat perfect bij de mooie muis van Marianne Design, dus daar maakte ik een tafereeltje mee.


Het slootwater creëerde ik met vellum. Dit keek ik af bij Natascha van CreaStories. Gelukkig is het water lekker schoon, we kunnen zelfs de waterplanten en de vissen in de sloot zien. 


Groetnis, Nynke 

donderdag 23 december 2021

Kerstkaart week 51

Na het maken van de kaarten van vorige week had ik nog een aantal boompjes in alcoholinkt over. Ik plakte ze allemaal op één kaart, zo werd het een heel dennenbos. Ook deze keer maakte ik er een 'clean and simple' kaartje van.


Mooi hè, al die verschillende tinten groen in de bomen?


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Trees by Marleen CR1483 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Groetnis, Nynkemaandag 20 december 2021

Ferre is geboren!

 En dat was wel even een verrassing, want op een woensdag in december was ik nog bij Ferres moeder op de thee, en spraken we over het feit dat de geplande keizersnee was uitgesteld vanwege corona. Jullie kunnen je mijn verbazing vast voorstellen toen ik de volgende avond een berichtje kreeg dat hij al geboren was!


Om mijn vriendin te feliciteren met haar zwangerschap maakte ik deze kaart met het kaartenrek. Ik vond het wel leuk om dan voor het geboortekaartje ook het rek weer te gebruiken. Ik vond wat inspiratie in de opgeslagen foto's op mijn telefoon, maar gaf er uiteraard mijn eigen draai aan. Bijna alle materialen zijn weer van Marianne Design, met uitzondering van de kleertjes, die zijn uit een setje van AVEC, gekocht bij Action. Een leuke set is dat ook, daar kan je een wasmachine met kleertjes van maken, maar ook een fotocamera. Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik beide nog niet heb gedaan. Iets met te veel spullen....


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Card Display CR1521 
Marianne Design Craftable Card Display accessories CR1522 
Marianne Design Creatable Bunting Banners LR0581 (het waslijntje) 
Marianne Design Collectable Charming Alfabet COL1397 
Marianne Design Collectable Eline’s Baby Essentials COL1421
Snijmallen kleertjes AVEC
CraftSensations designpapierGroetnis, Nynke


zondag 19 december 2021

Verjaardagskaart met lay out mal

 Afgelopen week was mijn lieve duo collega jarig, en daar werd natuurlijk een kaart voor gemaakt. Ze houdt erg van plantjes en stekt regelmatig het één en ander. Dat moest dus wel een kaart met de leuke plantjes van Marleen van der Most worden. Ik dacht eerst nog even om het trappetje er ook bij te gebruiken, maar toen ik door het inspiratiemapje op mijn telefoon scrolde, besloot ik een idee uit te voeren dat al lang in dat mapje zat: de vakjes van een lay out mal vullen met verschillende planten. Het oorspronkelijke idee was met de vierkante mal, maar de A6 heb ik inmiddels ook, en die is nog veel te weinig gebruikt, dus daar paste ik het idee op aan. 


Ik koos voor het mooie papier uit het Herbs & Leaves blok van Marianne Design en stanste potjes uit kurk en okergeel, om toch ook wat kleur toe te voegen. De kaart viel goed in de smaak hoorde ik, dus mijn missie is weer geslaagd!


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Creatable Layout A6 LR0730 
Marianne Design Pretty Papers Bloc Herbs & Leaves PK9152 
Marianne Design Craftable Marleen's greenery CR1464 
Marianne Design Craftable Cactus CR1413 
Amy Design: Flower pots ADD10169 (plantenhanger) 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd blokletters CDSN-0042 (van harte)
AliExpress snijmal krans
Action zefklevend kurkGroetnis, Nynke


donderdag 16 december 2021

Kerstkaarten week 50

 Het loopt al aardig richting kerst. Ik had nog niet helemaal genoeg kaarten, dus maakte er vorige week nog een aantal.


Dit werd een setje CAS kaarten in natuurtinten en zilveren accenten. Voor de verandering eens een tekst in het Engels, zodat deze kaarten naar het buitenland kunnen.


Ik gebruikte de leuke boompjes van Marleen van der Most en stanste ze uit restanten papier met alcoholinkt.


Challenges:


Groetnis, Nynke 


zaterdag 4 december 2021

Welkom Thomas!

  In april liet ik deze jubileumkaart zien voor mijn beste vriend en zijn man, die twee jaar getrouwd waren. Zo'n beetje sinds de bruiloft (of misschien zelfs daarvoor al) zijn ze bezig geweest met het proces om goedgekeurd te worden voor adoptie. Man, dat was me een reis. Uiteindelijk kregen ze groen licht, en na bijna een jaar wachten kwam in mei Thomas bij hen wonen. In eerste instantie voor langdurige pleegzorg, maar ze hebben onlangs te horen gekregen dat ze hem definitief mogen adopteren. Daar moest natuurlijk een kaart voor gemaakt worden! 


Ik koos weer voor de regenboog. Het lieve slapende beertje mocht erbij en natuurlijk de naam. Die probeer ik toch eigenlijk altijd op een geboortekaartje te verwerken.

Ik maakte meteen maar een heel pakket om die kant op te sturen. Er moesten in elk geval Nederlandse kinderboeken in, om de Nederlandse taal wat te onderhouden (ze wonen in Engeland namelijk). Nijntje, Dikkie Dik en de tekeningen van Fiep Westendorp horen toch wel deel te zijn van een deels Nederlandse opvoeding, vond ik. Verder wat kleertjes, en drop voor de vaders natuurlijk!


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craft Stencil Cloud by Marleen PS8020 
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Sweet Dreams PB7055 
Marianne Design Craftable Dreaming bear by Marleen
CR1503 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Zebra en Ezel EC0170 (tekst) 
Sizzix Thinlits Brush Lowercase Alphabet 661686
Snijmallen regenboog en wolken onbekend


Groetnis, Nynke


 

vrijdag 3 december 2021

Geboortekaartje in roze en oker

Omdat ik de kleurencombinatie van het laatste Kleurenkaartteam zo leuk vond, maakte ik er toch even een kaartje mee. Ik had meteen bedacht dat ik er het mooie Crafty Patterns papier voor wilde gebruiken.


De stempel van het lieve zebraatje kocht ik onlangs tweedehands. Zo schattig voor een geboortekaartje! Er is ook een olifantje in deze serie, die hoop ik ook nog eens te pakken te kunnen krijgen. Ik maakte nu een meisjeskaart, maar er komt zeker ook nog eens een jongensvariant.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Zebra en Ezel EC0170 
Marianne Design Pretty papers bloc Crafty Patterns PB7054 
CarlijnDesign snijmallen Cirkels CDSN-0122


Groetnis, Nynke
donderdag 2 december 2021

Away in a manger - Kerstkaarten week 48

Vandaag nog een setje kaartje voor de bestelling die ik had: Kerstkaarten met het Bijbelse kerstverhaal er op. Waar ik mijn kerststalletjes vorig jaar vaak combineerde met  blauw, ging ik dit jaar voor verschillende kleuren. 


Ik kocht een prachtig blok papier bij de Action, en daar zaten een paar mooie 'luchten' in, in verschillende kleuren. Zo werden het zomaar ineens paarse kerstkaarten. Zo kan ik deze kaarten mooi insturen bij de challenge van Dutch Card Lovers, daar worden kerstkaarten in niet-traditionele kleuren gevraagd.


Bij zo'n kerststalletje moet ik altijd denken aan het kerstliedje 'Away in a manger', toch wel een van mijn favorieten die we rond de kerst vaak spelen met de brassband:

Away in a manger, no crib for a bed
The little Lord Jesus, laid down his sweet head
The stars in the bright sky, looked down where He lay
The little Lord Jesus, asleep on the hay


 In het Nederlands is dat (in een vreselijk gedateerde vertaling):

Geen wiegje als rustplaats, maar een krib was 't weleer,
waar 't Kindeke Jezus lei zijn hoofdje ter neer.
De sterren, zij keken van de hemel zo mooi,
naar het Kindeke Jezus, hoe hij sliep in het hooi.

Met dit liedje erbij, wil deze kaarten ook graag mee laten doen bij Carlin's kaartenparadijs, daar wordt gevraagd om kaarten geïnspireerd op een liedje.

 

Gebruikte materialen:
CraftSensations designpapier
AliExpress snijmal kerststal 
Marianne Design Clear stamp Friese woorden CS0983


Challenges:
DCL (1e kaart)
Carlin's (1e kaart)


Groetnis, Nynke