woensdag 31 maart 2021

KKT - Witgrijs/helderrood

 Schakel 3 alweer, aan de kleurenketting van het kleurenkaartenteam.
Helderrood bij het witgrijs van vorige maand. Een mooie kleur met een leuke inspiratiefoto erbij. Naar aanleiding van die foto was ik vastbesloten om ook papier met polkadots te gebruiken.


Zoals je ziet, is dat niet helemaal gelukt, ik vond het stipjespapier niet mooi passen onder de randstans met de bolletjes. Maar zeg nou zelf, dit ruitjespapier is toch net zo vrolijk als de polkadots?


Gebruikte materialen:
Pebbles Fun in the sun Paper Pad
Altenew Wishing You Stamp Set (birthday)
Tekststans en randstans van Action


Hier nog even de inspiratiefoto:

Groetnis, Nynke
maandag 29 maart 2021

Alcoholinkt #3

 Vandaag weer een kaart met alcoholinkt. Eenvoudiger dan dit wordt het niet hoor. Vlug klaar, maar met een (wat mij betreft) groots effect.


Een kleurrijke achtergrond met een grote tekststans, gemat op vellum, om zoveel mogelijk kleur te laten zien. Dan nog een tekststrookje erbij en wat bling. Meer heb je toch niet nodig? 

Gebruikte materialen:
 Carlijn Design Snijmallen DL Slimline CDSN- 0057 
Carlijn Design Snijmallen Grote teksten 4 CDSN-0075
Alcoholinkt AliExpress 
Yupo papier
Vellum


Groetnis, Nynke 

zaterdag 27 maart 2021

Oldtimer

Al een hele tijd terug scoorde ik met veel korting een pakketje 'toppers' van Dixi Craft. Het leek me erg handig voor mannenkaarten, maar in de praktijk vind ik het nog best lastig. De toppers zijn best groot, en daardoor heb ik het gevoel dat ik verder niet veel kwijt kan op zo'n kaart.

De roest op deze oude auto had zo'n beetje dezelfde kleur als dit mooie houtpapier dat ik tweedehands eens overnam. Achter het plaatje gebruikte ik een nieuwe snijmal die ik bij de Action kocht en ik stanste er een tekst bij.Ik maakte deze kaart met mijn schoonvader in het achterhoofd, die mogen we straks met zijn 79 jaar toch wel een oldtimer noemen. Het liep echter anders. Mijn moeder bladerde door mijn kaartenbak en pikte deze kaart in, zelfs nog voordat ik hem op de foto had gezet. Vandaag dus een primeur: foto's van de hand van mijn moeder!


Gebruikte materialen:
Dixi Craft Dixi Topper Automobile ET0235
Snijmallen Love2Craft
Designpapier Décotime
Designpapier hout onbekend

Groetnis, Nynke
vrijdag 26 maart 2021

Knuffel op een label

 De challenge van Knutsels en Kadootjes (een label op je kaart) vond ik zo'n leuke, daar wilde ik nog even aan meedoen. Last minute klusje, het kan nog net. Ik zag op Pinterest een leuke kaart ter inspiratie. Helaas vergeten die op te slaan, dus ik weet de maker niet meer. Mocht je nou kijken en denken: hee, dat lijkt op iets dat ik ooit eens maakte, laat het dan even weten!


Ik ben zo weg van dit zwart-witte papier van Marianne Design, dit is voor mij zo'n blok waar ieder stukje van bewaard wordt. Ik had het al een tijd niet gebruikt, ik ben er echt heel zuinig op. En dat terwijl het zo mooi is, en ook zo goed combineert met het kraft. Eigenlijk zonde, hè?


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Pretty papers bloc Do what you love PK9149 
Marianne Design clear stamp Hartjes Regen KJ1703
Designpapier Craft Sensations
Snijmal tag Love2Craft


Groetnis, Nynke
donderdag 25 maart 2021

Kerstkaart week 12

 De inspiratie voor de wekelijkse kerstkaart voor 52 weeks to Christmas wilde niet zo tot mij komen de afgelopen week. Ik had zelfs al bedacht om anders maar een 'smokkelkaartje' in te zetten: een kaart samengesteld uit zo'n blok met uitdrukvellen. Gisteren was ik weer eens vroeg wakker en scrolde wat door mijn leeslijst en kwam daar een leuke sketch tegen bij Atlantic Hearts Sketch Challenge. Zomaar was daar ineens het idee voor deze kaart!


Ik ben meteen maar opgestaan en kerststerren gaan stansen. Op een A6 kaart kreeg ik het net niet mooi passend, dus zocht ik een stencil van Dutch Doobadoo op. Biedt net wat meer ruimte, en zo kan ik deze kaart ook mooi insturen voor de challenge van De Egel.


Gebruikte materialen:
Dutch Doobadoo Crafty Kit Gentleman (het stencil uit de set)
Snijmal grote kerstster AliExpress
Marianne Design Craftable Poinsettia by Marleen CR1478
Marianne Design Craftable Sprigs CR1495
Marianne Design Clear stamp Kerstpost by Marleen CS1069
Carlijn Design snijmallen Grote teksten Kerst CDSN-0078
Designpapier Craft Sensations

Challenges:
52WTC
De Egel (vormenkaart)
CHCC


Groetnis, Nynke

maandag 22 maart 2021

Alcoholinkt #2

Na het maken van deze kaart had ik nog een klein stukje papier met inkt over. Weggooien doen we natuurlijk niet, daar vind ik het Yupo-papier te duur voor en de resultaten te mooi. Ik sprayde er met een spuitflesje nog wat alcohol over en dat zorgde voor een mooi druppeleffect.


Ik baseerde de layout losjes op een sketch die ik lang geleden eens bewaarde op Pinterest (wat is dat ook een heerlijke bron van inspiratie!). Daarna embosste ik het tekstje en daar vernielde ik bijna mijn kaart mee. Het kunststof Yupo-papier reageerde niet zo best op de hitte en krulde op. Gelukkig zag ik het snel en was het maar een beetje. Ik knipte het gekrulde randje eraf, en verbloemde dat met een klein hartje. Nog wat glinstersteentjes maakten deze CAS-kaart af.


Gebruikte materialen:
Alcohol inkt AliExpress
Yupo-papier
Hunkydory plaksteentjes
Snijmal Ali Express
Marianne Design Gefeliciteerd snijmal KJ1721 (tekststempel)

Groetnis, Nynkezaterdag 20 maart 2021

Geboortekaartjes met sketch

Dank jullie wel voor de lieve reacties op mijn kerstkaartje van afgelopen donderdag. Die doen mij zó goed, en zorgen ook zeker voor motivatie om het bloggen te blijven doen. Gelukkig begint ook het knutselen weer wat op gang te komen!

Omdat mijn voorraad geboortekaartjes nog steeds niet helemaal op peil is, was meedoen aan de challenge van 4 Seasons Challenge Blog deze maand een must. Wat een superleuke opdracht is het: maak twee geboortekaartjes in dezelfde stijl of layout, maar in twee verschillende kleuren.


Een tijdje terug, tijdens een gezamenlijk knutselavondje met mijn duocollega, maakte ik twee konijntjes in een mandje. Die kwamen nu natuurlijk goed van pas! Ik kwam dinsdag een leuke sketch tegen bij Tuesday Morning Sketches, dus daar maakte ik lekker gebruik van. Ik heb er inmiddels al meer voorbij zien komen bij andere bloggers, het is dan ook een leuke deze week!


Helaas had ik bij het kiezen van de kleuren van het mandje geen rekening gehouden met mijn Eline's Babies papierblok. En dus paste het blauwe totaal niet bij het blauw uit dat blok. Ik moest dus even verder zoeken in mijn voorraadje papier. Dat lukte gelukkig en zo zweven de kleine konijntjes in hun mandje door de lucht.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline’s Baby Bunny COL1463
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Babies Pink PB7050
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Summer Picnic PB7056
Marianne Design Clear stamp Eline's baby teksten CS0171
Snijmal Ballonnen Action
Designpapier Craft Sensations
Designpapier DécoTime

Challenges:
4SCB
TMS (pink card)
Animal Friends (blaue Karte)


En het blijft leuk, een topnotering! Zeker nu het knutselen de afgelopen weken niet zo wilde lukken, is dit een extra opsteker. Deze keer bij Hobbyvision, toevallig ook met geboortekaartjes:
Groetnis, Nynke
donderdag 18 maart 2021

Kerstkaart week 11

Het was de afgelopen weken rustig hier. Weinig inspiratie en energie om te freubelen en ook geen puf om een paar rondjes langs jullie allemaal te maken. Inmiddels lukt het knutselen weer, en hoop ik dat het mij ook lukt om weer wat regelmatiger bij jullie langs te komen.Gelukkig had ik de kerstkaart voor deze week al af, dus hoef ik er alleen nog een berichtje bij te maken. Uit mijn serie achtergronden van alcoholinkt stanste ik een kerstboom. Een tekstje en wat sterren erbij en dan ligt er weer een leuke CAS-kaart.

Zie je al die mooie schakeringen groen in de kerstboom?


Gebruikte materialen:
Snijmal kerstboom Joy! 6002/1144
CarlijnDesign snijmallen Elegante Kerst CDSN-0025
CarlijnDesign snijmallen Fijne feestdagen Groot CDSN-0065 (sterretjes)

Challenges:


Groetnis, Nynke


En supertof: met onderstaande kaart haalde ik een topplekje bij Mijn Hobbyhonk!


donderdag 11 maart 2021

Kerstkaart week 10

 Week 10 alweer, wat vliegt de tijd! De voorjaarsvakantie is alweer bijna twee weken geleden en maart schiet ook al lekker op.

Bij mijn achtergronden van alcoholinkt zat ook deze mooie. Deze combineert zo goed met goud, dat kon bijna niet anders dan een kerstkaart worden.


Ik stanste mijn geometrische hert weer in het goud en embosste de Fryske tekst op vellum. Zo blijft de achtergrond nog een beetje zichtbaar.


Gebruikte materialen: Yupo-papier 
Alcoholinkt van AliExpress en Ranger 
Marianne Design Craftable Geometric deer CR1445
Fryske tekststempel Baduhenna.frl 
WOW embossingpoeder Metallic Gold Sparkle
Vellum


Challenges:
52WTC
CHNC


Groetnis, Nynke


maandag 8 maart 2021

Alcoholinkt

 Vorig weekend heb ik lekker een ochtendje gespeeld met alcoholinkt. Prachtig spul om mooie achtergronden mee te maken, en dat heb ik dan ook veelvuldig gedaan. Ik heb er inmiddels al zes kaarten mee gemaakt, maar heb nog genoeg achtergrondjes over.


Ik heb het yupo-papier eerst in verschillende maten gesneden, en die vervolgens bewerkt met de inkt. Voor deze kaart gebruikte ik een reststrook die over was na het snijden van het papier.
Ik vind het effect en de kleuren van de inkt zo mooi, dat deze kaart (en de meeste anderen ook) behoorlijk CAS zijn geworden. Zo komt de inkt wel het mooist tot zijn recht, vind ik.


Gebruikte materialen:
Yupo-papier
Alcoholinkt van AliExpress
Craft Emotion Clear Stamp set 130501/1707
Hunkydory plaksteentjes


Groetnis, Nynkedonderdag 4 maart 2021

Kerstkaart week 9

 Dank jullie wel voor de leuke, lieve, gezellige reacties op mijn sneakerkaart van eergisteren. Zo leuk om te lezen!

Deze week weer een kerstkaart in blauw en wit, en weer met een kerststalletje. De sketch van Atlantic Hearts Sketch Challenge past zo goed bij een idee dat ik al langer in mijn hoofd had, dat ik de geplande kaart voor deze week maar even opschuif.


Met een gouden pen stipte ik nog wat extra sterretjes in de lucht. Een tekst heb ik er deze keer maar niet opgeplakt. Ik wist niet zo goed waar, en het is zo ook wel duidelijk dat dit een kerstkaart is.


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057
Snijmallen kerststal AliExpress
Designpapier Craft Sensations (twee verschillende blokken)


Challenges:
AHSC (Sketch 410)
Die Cut Divas (slimline)
En met deze sneakerkaart behaalde ik een top 3 plekje bij Carlin's kaartenparadijs. Daar mag ik gastdesigner zijn, zo leuk! Nu maar hopen op een niet al te moeilijke challenge...

 

Groetnis, Nynkedinsdag 2 maart 2021

Jierdei

 Vandaag een tweede kaart met de leuke sneaker. Al is het voor mij eigenlijk de eerste, want deze kaart maakte ik al op oudjaarsdag 2020. Ik maakte hem met mijn zus in gedachten, zij draagt veel van deze All Stars-sneakers.


Afgelopen week was ze jarig en nu kan ik eindelijk deze kaart plaatsen. Op haar verjaardag kreeg ik een blij appje als bedankje, dus ik geloof dat de kaart wel in de smaak is gevallen!


Gebruikte materialen:
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Snijmal sneaker onbekend
Snijmal sterren Action
Designpapier Craft Sensations
Tekststempel Baduhenna.frl


Groetnis, Nynke