zondag 31 januari 2021

Zwart-wit met een beetje rood

 Vandaag een kaartje voor de voorraad. De challenge van Hobbyvision (zwart wit met een beetje rood) speelde al even door mijn hoofd en bij Tuesday Morning Sketches zag ik een leuke sketch. 'Dat moet te combineren zijn', dacht ik. En dat is inderdaad gelukt. 


Dit zwartwitte blok van Marianne Design is één van de eerste 'merk'-blokken die ik kocht en ik ben er nog steeds heel erg blij mee! Inmiddels heb ik wat meer keus, dus komt hij wat minder vaak op tafel, maar hij is al heel veel gebruikt. Ieder reststukje wordt ook bewaard, vind het bij deze echt zonde om weg te gooien. Kleine randjes en hoekjes gebruik ik dan om de binnenkant van een kaart bijpassend te versieren.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Clear stamp Eline’s animals Panda EC0179
Marianne Design Craftable Presents by Marleen CR1488 
Marianne Design Pretty papers bloc Do what you love PK9149 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Carlijn Design Stempels Elegante Verjaardag CDSN-0042
Distress inkt Barn Door


Challenges:


(Nu pas, bij het invoegen van de sketch, zie ik dat mijn sentiment bovenaan had gemoeten.
Ik hoop maar dat mijn kaart toch mee mag doen...)Groetnis, Nynkezaterdag 30 januari 2021

Monochrome kaart

Ik doe weer even een vreugdedansje hoor! Afgelopen week tikte ik de 32 volgers aan. Superleuk dat jullie allemaal meelezen! En wat heb ik genoten van alle lieve berichtjes, tips en reacties op mijn laatste blogs. Heel erg bedankt allemaal. Wat een fijne gemeenschap is kaartenblogland!

Nu dan over naar mijn kaart van vandaag. Op het challengeblog van Marianne Design wordt een monochrome kaart gevraagd: een kaart in verschillende tinten van dezelfde kleur. Met recht een uitdaging! Ik kon maar niet kiezen welke kleur ik zou nemen en wat voor kaart het zou worden.


Een nieuwe aankoop besliste voor mij. De collectable van de babyaccessoires kwam binnen en die moest natuurlijk meteen getest worden. En een babykaartje is ook wel zo geschikt om in één kleur te maken. Wit is eigenlijk geen kleur, dus ik hoop dat het beetje wit hier en daar mij vergeven wordt. 
Het vakje linksonder is nog leeg, daar hoop ik te zijner tijd een (korte) naam kwijt te kunnen.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Creatable Layout LR0568
Marianne Design Collectable Eline’s Baby Essentials COL1421
Marianne Design Creatable Voetjes LR0305
Crea-Nest-Lies XXL 22 (stitch)
Marianne Design Pretty Papers Bloc Floral Delight PK9161
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Sweet Dreams PB7055
Marianne Design Clear stamp Friese woorden CS0983
Snijmal konijntje is uit een setje van AliExpres

Challenge: 

Groetnis, Nynke

donderdag 28 januari 2021

Kerstkaart week 4

 Week 4 alweer, zo is januari ineens al bijna voorbij. Ik hoop dat februari wat mooiere dingen brengt. 
Ik had niet zo veel inspiratie voor een kerstkaart deze week, maar gelukkig was daar de sketch van Atlantic Hearts. Even passen en meten, en daar is dan een kerstkaart in heerlijk traditionele kerstkleuren.Ik twijfel nog wel een beetje over het groen van de 'groetjes'. Misschien is zilver daar wel mooier, wie weet plak ik dat er nog overheenGebruikte materialen:
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057
Carlijn Design snijmallen Grote teksten Kerst CDSN-0078
Crea-Nest-Lies XXL 77
Marianne Design Craftable Kan met bloemen by Marleen CR1499 
Snijmal Kerstster AliExpress
Designpapier Aldi

Challenges:


Groetnis, Nynke


woensdag 27 januari 2021

KKT - donkergroen/magenta

 Naast het deelnemen aan 52WTC had ik nog een goed voornemen: iedere maand meedoen aan het kleurenkaartenteam bij Martina. De kleurencombinatie voor deze maand was donkergroen met magenta, knalroze dus. Ik maakte er de volgende kaart mee.


Voor de achtergrond deze keer een mooi papiertje uit een tijdschrift. Ik heb een bak vol met mooie bladzijden uit oude tijdschriften. Stamt nog uit de tijd dat ik regelmatig snailmails maakte en verstuurde. Vooral Flow en Happinezz lenen zich daar goed voor. Ik heb er eigenlijk veel te veel, en kan de bak wel voor iets anders gebruiken, maar weggooien vind ik ook zo zonde. Als er iemand een goed idee heeft waar ik al die dat papier naar toe zou kunnen doen, hoor ik het graag!


Gebruikte snijmallen:
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Carlijn Design snijmallen Grote teksten 1 'Groetjes' CDSN-0049


Groetnis, Nynkemaandag 25 januari 2021

Woorden van troost

Lang geleden maakte ik met distress inkt, water en stencils een hele serie achtergronden. Deze lagen een flinke tijd in mijn bakje met half afgemaakte kaarten en het wordt nu zo langzamerhand tijd om ze eens op te maken. Vandaag de eerste kaart ermee.  Ik zocht het mooiste stuk om uit te stansen, stempelde er een bloem en een tekst op en maakte er een kadertje omheen. Met de snijmallenset van Carlijn Design gaat dat echt supermakkelijk!

Door de natuurtinten grijp ik voor deze achtergrondjes vaak naar een silhouetstempel en wordt het algauw een condoleancekaartje. Ik zou er ook wel eens iets anders van willen maken. Waar zouden jullie voor kiezen en hoe zou je dat aanpakken? Ik ben benieuwd of jullie goede ideeën hebben!


Gebruikte materialen:
Distress inkt, vermoedelijk tumbled glass, weathered wood en shabby shutters
Stencil AliExpress
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Nellie Snellen Silhouette Clear Stamp Daisies SIL054
Carlijn Design Stempels Gecondoleerd CDST-0033

Groetnis, Nynke
zaterdag 23 januari 2021

Flamingo

 Afgelopen week had ik weer een knutselavond met mijn collega. Met het oog op de avondklok waren we bang dat dit wel eens voorlopig de laatste keer kon zijn. We hebben dus maar vooral veel met elkaars snijmallen gestanst, en niet echt kaarten gemaakt.


Ik maakte onder andere deze flamingo. Tijdens een zoektocht naar mijn kraftpapier (dat vond ik niet, het is op) kwam ik een papierpakketje tegen van Decotime (Action), waarvan ik was vergeten dat ik het had. Er zaten wel veel papiertjes in die prachtig bij zo'n mooie flamingo passen, dus ik legde het apart om later in de week een kaart mee te maken. Ik vond een mooie sketch challenge bij Tuesday Morning Sketches en toen was het zo gepiept!


Gebruikte materialen:
Marianne Design Collectable Eline’s Flamingo COL1456
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Carlijn Design Stempels Elegante Verjaardag CDSN-0042
Designpapier Decotime

Challenges:

Grooetnis, Nynke


donderdag 21 januari 2021

Kerstkaart week 3

 Op donderdag is het weer kerstkaartendag voor 52WTC en ik moet zeggen dat ik erg veel plezier heb in het nu al bezig zijn met kerstkaarten. Voelt een beetje als Sinterklaasliedjes zingen in april. Deze keer met het kerkje van Marleen van der Most in de stolp (ook van Marleen). Misschien niet erg origineel, maar ik vind hem best goed gelukt.


Al vanaf dat hij uitkwam was ik verliefd op het kerkje, dus ik ben superblij dat ik er nu eindelijk een kaartje mee kon maken. Het mooie blauwe papier van de Action is echt perfect voor een mooie sterrenlucht.Gebruikte materialen:
Marianne Design Craft Stencil Stolp by Marleen PS8074
Marianne Design Craftable Church by Marleen CR1520
Marianne Design Craftable Poinsettia by Marleen CR1478
Marianne Design Craftable Christmas Bells CR1343
Marianne Design Craftable Trees by Marleen CR1483
Designpapier Craft Sensations 
Designpapier Studio Light
Eazycraft glitterpapier Parelmoer wit

Groetnis, Nynke
dinsdag 19 januari 2021

Cadeautjes

 Vandaag een verjaardagskaartje met de leuke sketch van de Egel. Omdat er bij het Animal Friends Challenge Blog een pinguïn gevraagd wordt, wilde ik persé de pinguïn stempel van Marianne Design gebruiken op de kaart. 


Ik was van plan de sketch origineel te gebruiken, maar het stoorde me een beetje dat de pinguïn dan de kaart 'uit' zou lopen. Ik vind het namelijk mooier als dieren de kaart 'in' kijken of lopen. Alle papiertjes lagen zelfs al klaar, maar ik kon er niet aan beginnen. Toen las ik het blogbericht nog eens en zag ik dat de sketch ook gedraaid mag worden. Bij de deelnemers zag ik vervolgens de kaart een halve slag gedraaid, en dat inspireerde me genoeg om meteen aan de slag te gaan. De cadeautjes van de pinguïn bewerkte ik deels met embossingpoeder, voor een extra feestelijk tintje.Gebruikte materialen: 
Marianne Design stempel en snijmal Eline's Animals - Penguins EC0185
Marianne Design Pretty papers bloc Do what you love PK9149
Marianne Design Pretty papers bloc Crafty Patterns PB7054
Marianne Design Craftable Presents by Marleen CR 1488
Craft Emotion Clear Stamp set 130501/1707
WOW embossingpoeder Metallic Gold Sparkle
Crafts&Co embossingpoeder Pink Glitter (Action)
Distress inkt Wild Honey en Worn Lipstick
Plaksteentjes van Hunkydory

Challenges:
De Egel (sketch)

Groetnis, Nynkemaandag 18 januari 2021

Kriebelbeestjes 2

 Een dag nadat ik mijn gastdesigner-kaartje voor het 4 Season Challenge Blog had afgemaakt, vond ik mijn prijsje in de brievenbus. Colien stuurde mij een prachtig kaartje en een snijmal om kriebelbeestjes mee te stansen.

Die snijmal wilde ik natuurlijk gebruiken voor mijn tweede kaart als gastdesigner. Dat was me een bevalling zeg. Google en Pinterest konden me niet aan veel voorbeelden helpen voor deze mal en mijn eigen inspiratie liet me ook een beetje in de steek. Ergens in mijn zoektocht kwam ik lieveheersbeestjes tegen die met deze mal waren gemaakt en op dat idee ben ik verder gaan borduren.

Ik had nog een krans klaarliggen, stanste bloemen uit aquarelpapier en kleurde die met Distress inkt. Deze keer een tekstje in het Frysk erbij en de kaart was klaar.


Gebruikte materialen:
Marianne Design Creatable Wicker Wreath LR0691
Lea’bilitie Multi die flower 008
Marianne Design Craftable Spiders and Bugs CR1383
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 (tekststrookje)
Marianne Design Clear stamp Friese woorden CS0983
Design papier Craft Sensations
Distress inkt Picked Raspberry, Festive Berries, Wild Honey,
Mustard Seed, Peeled Paint, Mowed Lawn

Groetnis, Nynke
zaterdag 16 januari 2021

Verlof

 Met een ware babyboom op mijn werk, heb ik nog al eens een kaartje nodig. Deze gaat naar een collega die bijna met zwangerschapsverlof mag. Met deze kaart klaar, kan ik nu vast gaan nadenken over een geboortekaartje. Voor deze kaart gebruikte ik de sketch van De Egel.


Ik vind het echt handig dat er bij deze sketch al maten gegeven worden. Mooi papier uitgezocht in kraft, zwart en wit en dan is een kaart zo klaar. Verder heb ik de kaart maar eenvoudig gehouden. Het papier is druk genoeg, en zo komen de voetjes wel zo mooi uit.


Gebruikte materialen:
Marianne Design Creatable Voetjes LR0305
Nellie`s Multi Frame Die straight round MFD 055
Cirkel snijmallen met stitch AliExpress
Designpapier Craft Sensations

Challenges:
De Egel (sketch)

Groetnis, Nynkedonderdag 14 januari 2021

52 weeks to Christmas #2

Mijn tweede kerstkaart voor 52WTC  is een feit. Ik hoop zo dat ik het wekelijks maken van een kerstkaart vol kan houden. Het lijkt me heerlijk om in oktober en november ruim tijd te hebben voor kaarten voor andere gelegenheden, in plaats van keihard te werken aan mijn kerstkaarten.


Het kaartenrek van Marianne Design is zo veelzijdig! Geschikt voor veel verschillende kaarten. En deze keer dus voor een kerstkaart. Ik gebruikte wat kerstversiering uit de Collectable met de kerstboom en het plaatje komt van een oud doosje kerstkaarten. Ik heb nog meer doosjes liggen, dus daar kan ik voor latere kaarten ook het voorbeeldplaatje afknippen.


Gebruikte materialen:
Marianne Design Craftable Card Display CR1521
Marianne Design Craftable Card Display accessories CR1522

Marianne Design Collectable Eline’s Christmas Tree COL1459
Marianne Design Creatable Classic Mailbox LR0275
Marianne Design Craftable Trees by Marleen CR1483
Nellie Snellen Multi Frame Dies Fotolijstjes MFD 069
Dovecraft Satin Mirror Cardstock
Spiegelkarton en glitterkarton van Action
Designpapier Decotime

Groetnis, Nynkemaandag 11 januari 2021

Muizenverjaardag

Wauw! Inmiddels al 21 volgers. Daar word ik best een beetje blij van! Jullie reacties lees ik iedere keer met veel plezier, dank je wel daarvoor!

 Nu we in de lockdown niet naar school gaan, kunnen we in de klas dus ook geen verjaardagen van leerlingen vieren. Dat vonden mijn duo-collega en ik wel wat sneu, dus we maken verjaardagskaarten voor kinderen die tijdens de lockdown jarig zijn.
Deze kaart liftte ik van Femke Niessen. Ik maakte hem voor Juliët, die morgen 7 jaar wordt. Ik hoop dat ze blij wordt van de muisjes, die straks lekker van de cupcake gaan snoepen. Wat zien ze er mooi uit in hun feestjurken!

Toen ik de kaart af had realiseerde ik me dat hij bij twee lopende challenges past. Bij Knutsels&Kadootjes wordt iets met een C gevraagd. Met een cupcake en een cadeautje op de kaart zit dat wel goed, denk ik.
Bij Mijn Hobbyhonk is de opdracht: taart op je kaart. Ik hoop dat mijn cupcake ook goed wordt gerekend.


Gebruikte materialen:
Marianne Design Collectable Eline’s mice family COL 1437
Marianne Design Collectable Eline’s outfits COL1438
Marianne Design Creatable Cupcake LR0160
Marianne Design Craftable Presents by Marleen CR 1488
Snijmal vlaggenlijn Action 
Marianne Design Pretty papers bloc Crafty Patterns PB7054
Marianne Design Pretty papers bloc Eline’s Babies Pink PB7050
Carlijn Design Clear stamps Happy Mail CDST-0026
Carlijn Design Clear stamps Alfabet Modern CDST-0046
Eazycraft glitterpapier roze
Designpapier Decotime (hout)

Challenges:

Groetnis, Nynke
zaterdag 9 januari 2021

Voorschot op het voorjaar

 Januari vind ik altijd wat een niksige maand. Afkicken van de feestdagen, na de kerstvakantie weer in het schoolritme en vaak koud en soms grijs weer. Ik had wel zin in de lente en maakte twee vrolijke kaarten met de kannetje met bloemen van Marianne Design. Ik liftte de mooie kaarten van Annemarie en Merit.


De eerste kaart maakte ik met mooie zachte pastelkleuren uit een papierblokje van Craft Sensations. Is de Gefeliciteerd-stempel van Carlijn Design niet mooi subtiel en elegant?


Voor de tweede kaart gebruikte ik dezelfde layout, maar door het fleurige papier oogt de kaart heel anders. Het Fryske tekststempeltje ('een bloemetje' staat er) past er naar mijn idee perfect bij.


Gebruikte materialen:
Marianne Design Craftable Kan met bloemen by Marleen CR1499
Marianne Design Pretty Papers Bloc Floral Delight PK9161
Designpapier Craft Sensations 'Once upon a time'
Designpapier uit een blok van de Aldi (het blauwe strookje met de polkadots)
Marianne Design Clear Stamps Friese woorden CS0983
Carlijn Design Stempels Elegante Verjaardag CDSN-0042
Dovecraft Satin Mirror Cardstock (kannetje)

Challenge:
Creatief met hobbyshop Daantje (de B van bloemen, met de tweede kaart)
Creative sketchy girls (alles mag, met de eerste kaart)

Groetnis, Nynke
donderdag 7 januari 2021

52 weeks to Christmas #1

 Eén van mijn weinige goede voornemens voor dit jaar is meedoen aan 52 weeks to Christmas. Dat betekent iedere week een kerstkaart maken en deze op donderdag plaatsen op mijn blog.  Vandaag dus mijn allereerste.


Van mijn collega mocht ik even de nieuwe krans van Marianne Design lenen en ik maakt er deze kaart mee. Ik moet eerlijk zeggen dat toen ik de krans voor het eerst zag, ik er niet erg enthousiast van werd. Op verschillende blogs kwam ik toch erg mooie kaarten tegen, en toen mijn nieuwe kerstster-snijmal binnenkwam, moest ik wel een kerstkrans maken. 


Gebruikte materialen:
Marianne Design Creatable Wicker Wreath LR0691
Marianne Design Craftable Kan met bloemen by Marleen CR1499
Marianne Design Clear stamp Eline’s Christmas EC0151
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 (tekststrookje)
Crea-Nest-Lies XXL 22
Crea-Nest-Lies XXL 08
Snijmal kerstster AliExpress
Distress Ink Vintage Photo
Designpapier onbekend

Groetnis, Nynkemaandag 4 januari 2021

Kriebelbeestjes voor 4 Season Challenge Blog

 Na het winnen van de november challenge van het 4 Season Swap Challenge Blog, mocht ik gastdesigner zijn voor de challenge van januari. Superleuk natuurlijk, maar niet makkelijk. Het thema is namelijk 'Kriebelbeestjes', en laat ik daar nou niet zo veel spullen van hebben. Gelukkig stonden er ook vlinders op het inspiratieplaatje, en daar heb ik wel wat van.

Ik liftte de kaart van een kaart die ik eerder in de Facebook-groep van Carlijn Design zag. (Aanrader trouwens, die groep! Super gezellig!)


Mijn kaart is een slimline geworden, met vlinders van embossingpoeder. De tekststans heb ik gedept met mijn versamark inkt en daarna ook ge-embossed (hoe schrijf je dat eigenlijk? Raar woord.).


Zie je hoe mooi het embossingpoeder glinstert?Gebruikte materialen:
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057
Carlijn Design snijmallen Grote teksten 1 'Groetjes' CDSN-0049
Vlinderstempels (Action, denk ik, ik heb ze al heeeel lang)
WOW embossingpoeder 'Black Twinkle'
Versamark stempelinkt
Holografisch zilverkarton (Action)

Groetnis, Nynke


zaterdag 2 januari 2021

Baby op komst

 Deze kaart maakte ik voor lieve mensen in mijn omgeving. Zij verwachten komend jaar hun eerste kindje, en dat is natuurlijk wel een mooie kaart waard.

Onze lokale hobbywinkel had een kortingsactie op snijmallen van Marianne Design en ik kocht onder anderen de layout mal. Die kreeg dus meteen zijn vuurdoop.


Ik zocht mooie neutrale kleuren uit voor de kaart, want het is nog te vroeg om te weten of er een jongen of een meisje wordt verwacht. Het schaapje maak ik altijd graag met een wattenschijfje, dan lijkt hij zo lekker zacht en wollig. 


Gebruikte materialen:
Marianne Design Creatable Layout LR0568
Marianne Design Collectable Eline's Sheep COL1385
Marianne Design Collectable Charming Alfabet COL1397
Marianne Design Collectable Eline's Birds COL1465 (bloemetje)
Marianne Design Collectable COL 1333 (hartje)
Marianne Design Creatable Voetjes LR0305
Marianne Design Clear stamp Eline's baby teksten CS0171
Snijmallen cijfers Action
Designpapier Craft Sensations 'Once upon a time'

Challenges:
HobbyVision Challenge (nummers op je kaart)

Groetnis, Nynke