vrijdag 21 juli 2023

Juffenbedankjes

Gisteren was het voor onze oudste alweer de laatste schooldag voor de zomervakantie. Nu kunnen we dan lekker genieten van 6 weken vrij. Voor de juffen, die hij twee jaar heeft gehad, maakte ik een kaartje met de leuke boeken van Marianne Design. Ik geef de dames er een Libelle Bookazine bij, zo hebben ze lekker iets te lezen in de vakantie.


Als achtergrond gebruikte ik een bladzijde uit een oud boek. Ik voegde wat leuke plantjes toe (ook van Marianne Design) en een poezensilhouet.


Groetnis, Nynke


woensdag 19 juli 2023

Boeken voor tante Marijke

Begin juli was tante Marijke jarig. Zij leest graag, dus maakte ik voor haar een kaart met de leuke boekenstansen van Marianne Design. Ze is ook dol op katten, dus ik voegde wat silhouetten toe. Ze heeft er een aantal en eigenlijk allemaal uit het asiel gehaald. Meestal kiest ze dan voor een oude of zielige kat die er al erg lang zit, om de dieren zo een mooie laatste dag te bezorgen.


Ook de layoutmal is van Marianne Design, evenals de plantjes. Op deze kaart kun je ook weer tekst uit een Frysk boek vinden.


Groetnis, Nynke


maandag 17 juli 2023

Met postzegels en poëzieplaatjes

Het leuke aan bloggen vind ik toch wel de contacten die je legt met andere kaartenmakers, maar vooral ook de inspiratie die je bij elkaar kunt halen.
Bij deze kaarten gebeurde het halen van die inspiratie bij Ank van De Kaartenkraam. Naar aanleiding van een eerdere kaart van mij, maakte zij ook een kaart met oude postzegels. De kaart die zij liet zien deed mij weer denken aan een kaart die ik lang geleden maakte en ik besloot om zoiets nog eens te proberen.


Voor deze kaarten gebruikte ik bladzijden uit oude muziek- en leesboeken, vellum, poesiealbumplaatjes, oude postzegels en washitape. Een tekst hierbij vond ik lastig, dus heb ik de kaarten maar blanco gelaten. Zo kunnen ze voor veel gelegenheden verstuurd worden.


Groetnis, Nynke


zaterdag 15 juli 2023

Babynieuws!

Twa laitsjende eachjes
Kostberder as goud
Sa tear en bysûnder 
Oan ús tafertroud

Twee lachende oogjes
Kostbaarder dan goud
Zo teer en bijzonder 
Aan ons toevertrouwd 


Dankbaar en blij zijn wij met de geboorte van onze zoon en broertje, Jelle


Een week geleden werden wij de trotse ouders van Jelle. Mem, Jelle, papa en grote broer Hylke maken het goed. Jelle is gezond en we genieten erg van elkaar (al is het wel even wennen aan de gebroken nachten).


Groetnis, Nynke 

donderdag 13 juli 2023

Kerstkaart week 28

 Als je nu denkt: 'dit kaartje komt me erg bekend voor', dan kan dat kloppen. Dit is het 'zusje' van mijn kerstkaart van twee weken geleden. Ik had twee achtergronden gemaakt, en heb ook lekker makkelijk voor twee keer dezelfde layout gekozen.
Het thema werd wel anders. Vorige week een kerstster, nu een stalletje en een Engelse tekst.


Challenges:

Groetnis, Nynke


dinsdag 11 juli 2023

Verhuiskaart

Vandaag maar weer eens een kaart uit de serie boekenkaarten die ik eerder maakte. Ik had nog niet echt een bestemming voor deze kaart, tot mijn man opperde dat hij erg geschikt was voor Hanna (collega-redactielid van het kerkkrantje), die onlangs verhuisde. Hij had ook helemaal gelijk, want in die verhuizing moesten er meer dan 1000 boeken verhuisd worden. Ik ben blij dat ik daar niet mee hoefde te sjouwen zeg!


De snijmallen van de boeken en plantjes zijn van Marianne Design. De tekst is van Card Deco Essentials en het designpapier van Craft Sensations.


Groetnis, Nynke

 

zondag 9 juli 2023

Gastdesigner K&K

Nadat ik een tijdje terug bij Knutsels en Kadootjes in de top 3 belandde, mailde ik enthousiast dat ik wel gastdesigner wilde zijn. Had ik toch even niet goed gelezen: officieel wordt alleen de nummer 1 uitgenodigd om GD te zijn. Monique streek met haar hand over haar hart, en zo mocht ik voor de reminder toch een kaart maken als gastdesigner.


Het thema is echt leuk deze keer: het focal point baseren op het designpapier dat je gebruikt. Ik moest er even over nadenken: maar ging voor een oud papierblok van de Action, met gezellige cupcakes. Deze combineerde ik met de leuke cupcake van Marianne Design. De sprinkles op het cakeje kregen de kleuren van het andere designpapier.


Challenge:
Carlin's Kaartenparadijs - iets met een C: cupcake


Groetnis Nynke


donderdag 6 juli 2023

Kerstkaart week 27

 De kerstkaart voor deze week is er eentje die ik vorig jaar al maakte. Hij zit nog in de voorraad, dus kan ik hem voor de komende kerst wel versturen (hoop ik toch).
Het is een eenvoudige kaart geworden. Ik kon de tekst niet mooi kwijt, maar gelukkig spreken de afbeeldingen voor zich.


Challenge:
Unicorn Challenge - no design paper


Groetnis, Nynke


maandag 3 juli 2023

Gastdesigner 4SCB

Vanaf vandaag zullen de meeste van mijn blogposts (en deze ook) vooraf ingepland zijn. Nu ik nog maar 4 dagen te gaan heb tot de uitgerekende datum, hoop ik een mooi aantal berichten voor jullie klaar te kunnen zetten. Ik heb de afgelopen twee maanden zoveel gemaakt, ik heb in ieder geval kaarten genoeg om te laten zien. Nu hopen dat het ook lukt om bij de meesten een berichtje te tikken.


Vandaag een lekker zomers kaartje. Na het winnen van de sketch challenge bij het 4 Season Challenge Blog, mocht ik gastdesigner zijn. Best een pittig thema kregen we: Spetters. Daar moest ik echt wel even over nadenken, maar het is gelukt.
Ik maakte spetters met Distress inkt en water. Uit aquarelpapier stanste ik zomerse items en kleurde die in met dezelfde kleuren inkt. Zo werd het een vrolijke verjaardagskaart.


Stempel en slimline snijmallen zijn van Carlijn Design, de strandstansjes van AVEC (Action).


Challenges:
Allsorts challenge - Anything goes, optional: summertime
Hobbyshop Veldmaat - zomerse kaart


Groetnis, Nynke


 

zaterdag 1 juli 2023

Ik tink oan dy

 Vandaag een kaartje voor de voorraad. Ik had challenges gezien waar ik aan mee wilde doen, dus ben lekker aan de freubel gegaan afgelopen week. Beide challenges zijn Clean and Simpel, dus de kaart heb ik eenvoudig gehouden.


De snijmal van de golven kreeg ik vorige week binnen, besteld op AliExpress. Ik doe dat zo weinig mogelijk, maar af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan. Het bootje is van Marianne Design, evenals de Fryske tekst (Ik denk aan je).


Challenges:
Less is More - Anything goes
AAA Cards - Outdoor activity (sailing)
Do-All Kreatives - Maritiem


Groetnis, Nynke