donderdag 29 juni 2023

Kerstkaart week 26

Zo bijzonder, hoe inspiratie werkt. Ik zie een sketch challenge, zit met nog een andere challenge in mijn hoofd en zomaar is daar een idee voor een kaart.
Voor het inleveren bij de sketch challenge ben ik helaas te laat, maar de kaart kan nog net op het nippertje meedoen bij Carlins kaartenparadijs, waar bloemen en hout worden gevraagd.


Ik maakte meteen een tweede achtergrond en daarmee een tweede kerstkaart. Die laat ik volgende week zien.


Challenges:
Carlin's Kaartenparadijs - hout en bloemen 


Groetnis,  Nynke 

 

dinsdag 27 juni 2023

Vakjes met boeken

Zijn jullie ook zo blij dat het weer wat is afgekoeld? Ik vond het zondag echt even afzien. Nu is de temperatuur aangenamer, en heb ik gisteren zelfs nog even geknutseld.
Na het maken van deze post heb ik eerst wat kleine klusjes, en ga ik daarna ook weer lekker aan de freubel.

Nu eerst een kaartje dat ik eerder al maakte. Voor enkele jarigen in juli en augustus maakte ik voor mijn verjaardagskaarten-to-do-lijst vakjeskaarten met de leuke boeken van Marleen van der Most. Ik had veel boeken gestanst, en meerdere frames, dus kon ik ook mooi een extra kaart maken om nu vast te laten zien. Er waren nog boeken over, dus er zijn nog meer kaarten om te laten zien.

Ik gebruikte al wel vaker bladzijden uit lees- of muziekboeken voor de achtergrond van kaarten of andere knutsels, maar nu vond ik voor €0,10 een Frysk boek bij de kringloop. Dat mocht niet in mijn collectie ontbreken natuurlijk. Die zullen jullie dus ook nog wel eens vaker voorbij zien komen de komende periode. Het past ook zo leuk bij die boekenstansen!


Groetnis, Nynke

zondag 25 juni 2023

Hout en bloemen

De challenge bij  Carlin's Kaartenparadijs stond al een tijdje op mijn to do lijstje, maar moest wachten tot ik de verjaardagskaarten voor juli en augustus afhad. Dat is inmiddels gelukt, dus kon ik met het kaartje voor de challenge aan de slag.


Ik had al snel bedacht dat ik iets met de mooie krans van Marianne Design wilde doen, daar had ik er nog een paar van klaarliggen, gestanst en beïnkt. Ik pakte de leuke bloemenset van Marleen van der Most erbij, en zocht mooie pastelkleurtjes bij elkaar. Een stukje houtpapier dat ik al jaren in de voorraad heb, mocht op de achtergrond. Welke tekst erop mag, weet ik nog niet zo goed. Die laat ik eerst maar leeg, dan kan ik het later altijd mooi aanpassen op de gelegenheid.

Challenge:
Carlin's Kaartenparadijs - hout en bloemen


Groetnis, Nynke

 

vrijdag 23 juni 2023

Dieren op slimline

Met vandaag nog exact twee weken te gaan tot de uitgerekende datum, kan ik jullie weer een kaart laten zien voor een meisje dat in juli haar verjaardag viert. 
Gisteren rondde ik de laatste kaarten af van mijn lijstje. Er liggen nu kaarten klaar voor alle jarigen in de komende twee maanden. En ik heb zelfs kaarten gemaakt voor de leerkrachten van onze zoon.


Zijn deze diertjes niet schattig? Ze zijn van Sizzix en ik kocht ze tweedehands via Facebook. Er is vast nog meer leuks mee te verzinnen, maar dat is voor later.


Challenge:


Groetnis, Nynke 

 

donderdag 22 juni 2023

Kerstkaart week 25

 Vandaag op kerstkaartendonderdag een kaartje dat ik vorig jaar al maakte, maar niet plaatste. Het werd overigens ook niet verstuurd. In die tijd was ik nog niet zo lang zwanger en heeeeeeeeel erg moe, dus heb ik uiteindelijk helemaal geen kerstkaarten verstuurd. Hopelijk lukt het me dit jaar wel weer...


Het designpapier is van Craft Sensations, de snijmallen en stempel kocht ik via AliExpress. 

Challenge:

Groetnis, Nynke 
woensdag 21 juni 2023

Mannenkaart + hobby

 Er lopen een aantal challenges voor mannenkaarten en bij 2 sisters wordt er dan ook nog een hobby bij gevraagd. Het duurde even voor ik er aan toe kwam, maar hier is dan de eerste kaart. 
Of eigenlijk is het de derde denk ik. Ik maakte eerst een kaart voor een lieve vriend die in juli jarig is, maar die wil ik nog niet laten zien, natuurlijk. De boeken van Marleen van der Most mochten in de spotlight op zijn kaart, en ik had er nog veel over, dus kon ik nog meer kaarten maken. Dit is er dus één van.


Het designpapier is van Craft Sensations, alle snijmallen zijn van Marianne Design. 

Challenges:
2 sisters on the blog - mannenkaart + hobby (lezen)
Hobbyshop Veldmaat - mannenkaart
Creaties Suzan (via Facebook) - mannenkaart


Groetnis, Nynke 

dinsdag 20 juni 2023

Nog een keer de Liftchallenge

 En dit is dan ook de laatste, beloofd! Al zal ik dit idee best eens vaker gebruiken, het geeft namelijk echt een leuk effect, vind ik.


In de Pride-maand kon een kaart kon een kaart met regenboogkleuren niet ontbreken, vond ik. Het werd een slimline, om iemand een hart onder de riem te steken of anderszins op te fleuren. Het meeste gepuzzel zat nog in het woordje 'smile'. Ik wilde dat graag in zilver, maar dat sprong er net niet genoeg uit. Zwart sprak veel meer aan, maar vond ik dan weer niet vrolijk genoeg. Zilver op zwart, met een randje schaduw, werd uiteindelijk de winnaar.


De gebruikte snijmallen zijn van Action en AliExpress.

Challenge:
LiftChallenge - gebruik gestanste teksten


En er was een topplaatsje afgelopen weekend. Dat blijft toch een hele eer hoor!
 


Groetnis, Nynkezaterdag 17 juni 2023

Er is er eendje jarig

 Met het oog op straks mijn kraamtijd, waarbij er vast weinig tijd overblijft om te knutselen, ben ik maar vast begonnen wat kaarten in het vooruit te maken voor de jarigen in juli en augustus.
Hieronder zie je één van de kaarten die ik maakte. Deze durf ik vast wel te laten zien, de (jonge) ontvanger zal nog niet zoveel op internet zitten.


Inspiratie voor deze kaart haalde ik via Pinterest bij Tineke's kaartenhoekje. Zij maakte zo'n lief tafereeltje met deze mooie snijmallen! Ik heb geprobeerd er zo veel mogelijk nog mijn eigen draai aan te geven. Hopelijk ben ik daarin geslaagd...
De tobbe, de eenden en de lisdoddes kreeg ik op mijn verjaardag, in maart. Het werd wel tijd dat die eens uit hun verpakking kwamen. 
Behalve het gras, zijn alle snijmallen van Marianne Design.

Challenges:
HobbyVision - ronde kaart
Do-All Kreatives - create a scene


Fijn weekend allemaal!
Groetnis, Nynke


vrijdag 16 juni 2023

Voor Lars

 Op Facebook  kwam ik een oproepje tegen voor Lars, neefje van mijn zwager en zus. Hij wordt vandaag acht jaar en had geklaagd dat hij nooit post kreeg. Daar wilde zijn moeder wel eens verandering in brengen, en ze plaatste een oproep. Zelf heb ik ook wel eens zo'n bericht op Facebook geplaatst, en ik weet nog dat onze zoon al die kaarten erg leuk vond, dus ik meldde me aan.


Lars houdt van voetbal, basketbal en Minecraft. Van die dingen had ik alleen iets van voetbal in mijn (toch niet geringe) voorraad materialen. De hele familie daar is groot Feyenoordfan, dus de kleuren waren gauw gekozen. Ik kon met de stempel mooi mijn kleurvaardigheden even oefenen, want die zijn nog niet zoals ik het zelf graag zou willen. Toch eens vaker mee oefenen...

Voor deze kaart gebruikte ik stempels en snijmallen van Marianne Design, CarlijnDesign en Love2Craft.

Groetnis, Nynke


donderdag 15 juni 2023

52 weeks to Christmas, week 24

 Vandaag toch een kerstkaart op donderdag. Ik scrolde vanochtend door mijn leeslijst en zag al die kerstkaarten voorbij komen. Ik bedacht me dat ik ook nog een kaart voor de Liftchallenge wilde maken, en zo was één plus één, twee!


Af en toe vind ik traditioneel rood, wit en groen heerlijk om mee te werken voor de kerst. Al is deze kaart vast ook mooi in andere kleuren. Helaas komt het groen niet zo mooi uit op de foto, daar heeft mijn telefoon wel vaker last van. Ik gebruikte deze keer alleen maar snijmallen van Carlijn Design.


Challenges:
52WTC - week 24
Liftchallenge - gebruik alleen gestanste teksten


Groetnis, Nynke


woensdag 14 juni 2023

Nog eens recyclen

 Veel kaarten gemaakt de afgelopen tijd en dus ook veel kaarten in concepten. Het was even lastig kiezen welke ik wilde plaatsen.

Het werd deze CAS kaart. Ik maakte hem voor een sketch challenge bij CAS Colours & Sketches, maar had over het hoofd gezien dat de kaart vierkant moest zijn. Nu kon ik hem niet insturen, jammer hoor...


Het gebruikte karton is van een verpakking van een tube handcrème die ik van een vriendin kreeg. Hele fijne crème overigens, en een prachtig doosje. Het heeft een aantal weken door het huis geslingerd voor ik er een goed idee bij had. Dat kwam met die sketch, maar nu is het een prima kaart voor de voorraad. Naast het papier van het doosje voegde ik nog wat vellum toe, een tekststans van Marianne Design en wat glinstersteentjes.

Na twee dagen in de warmte klusjes doen van de to do list voordat de baby komt, plan ik vandaag een relax/knutseldagje in. Ik loop over van de ideeën, ik wil graag wat verjaardagskaartjes in het vooruit maken en er zijn nog wat challenges waar ik aan mee wil doen. 

Fijne dag vandaag!
Groetnis, Nynke


zondag 11 juni 2023

Geboortekaartjes voor de Liftchallenge

 De huidige Liftchallenge bracht genoeg ideeën bij me naar boven. De eerste heb ik uitgevoerd, nu kijken of het lukt om er nog een paar uit te proberen de komende tijd...


Ik zocht tussen al mijn snijmallen met woorden, en kwam langs dit wat oudere setje van Marianne Design. Deze mocht als eerste shinen op een kaart. Ik kon niet kiezen tussen het woord 'baby' in wit of kleur, dus ik heb beide maar even geprobeerd. Voor de grijze had ik liever een lichtere tint gebruikt, denk ik, dus voor nu 'wint' de kaart met de witte woorden. Deze stuur ik dan ook in voor de challenge.


De woorden 'boy' en 'girl' mochten natuurlijk in blauw en roze. Ik stanste ze drie keer, zo werden ze wat dikker en springen er nog wat meer uit. Met wat glinsters maakte ik de kaarten af.


Challenge:
LiftChallenge #180 Gestanste teksten, met de meisjeskaart
Groetnis, Nynke
donderdag 8 juni 2023

Zeemeermin voor Suuz

 Hier nog geen kerstkaartendonderdag hoor. Hoewel ik veel kaarten maakte, waren daar nog even geen kerstkaarten bij. 
Vorige week was nichtje Suuz jarig. Ze zwemt graag, dus koos ik voor een zeemeermin op haar kaart. Die combineerde ik met het mooie Sea Sparkle papier. 


Deze kaart begon als een kaart van 13x13 cm. Ik spetterde twee tinten Distress Inkt op de basis, en zocht een leuke sketch op voor het designpapier. Toen de kaart af was liet ik hem aan mijn man en zoon zien.... en legde hem in een vieze plek op tafel. Daardoor zat er een dikke vlek op de achterkant. Toen zei ik toch wel even een lelijk woord hoor (wat ik volgens mijn zoon niet mocht zeggen).
Gelukkig had ik nog een grotere basiskaart liggen. Vieze achterkant weggesneden en de voorkant op de nieuwe basiskaart geplakt. En eigenlijk... vind ik hem zo nog mooier ook. Een 'happy little accident', zoals Bob Ross dat zo mooi noemt.


Ik deed ook nog twee vreugdedansjes, want ik won twee challenges. 
Met de kattenkaart bij 4 Seasons:

 

En met de toekan bij De Egel:

 


Groetnis, Nynke

zaterdag 3 juni 2023

Geslaagd 2

 Omdat het in de lijn der verwachting ligt dat er nog iemand in de familie haar MBO diploma haalt, maakte ik nog maar een 'geslaagd' kaartje. Er is nog geen definitieve uitslag en de kaart is dus ook nog niet verstuurd. Maar ik wil hem graag nog insturen voor de challenge bij de Egel, dus ik plaats hem maar vast.

Deze keer ook tropisch/zomers, met een toekan. Driehoekjes in groen spiegelkarton, mat zilverkarton en gewoon zwart. Nu ben ik toch wel bijna door de verzamelde driehoekjes heen. Wordt weer bijna tijd om een kaart met het kaartenrek te maken...

Challenges: 
De Egel - vellum en driehoekjes
Sisterhood of Crafters - birds


Groetnis, Nynke

vrijdag 2 juni 2023

Geslaagd

Mijn eerste week verlof zit er alweer op! Waar het eerder in de maand prima lukte om veel te knutselen, ben ik nu toch wat drukker met voorbereidingen op de komst van de baby. We hebben niet veel ruimte over in ons appartement, dus er moet veel worden opgeruimd, uitgezocht en weggedaan. 
Gelukkig heb ik genoeg kaarten gemaakt om nog wat te kunnen laten zien.


Deze kaart maakte ik voor nicht Marije, die slaagde voor haar MBO opleiding. Ik maakte er een lekker zomers kaartje van, weer volgens de challenge van de Egel. Ik gebruikte de driehoekjes uit het kaartenrek van MD, in zwart, rood en in roze spiegelkarton.

De kaart mag meedoen aan de volgende challenges:
De Egel - driehoeken en vellum
Hobbyvision - ronde kaart


Groetnis, Nynke