maandag 28 augustus 2023

Blaadjes voor challenges

Bij Colien zag ik zulke mooie kaarten met zo'n leuke sketch, daar borrelde meteen een idee op. Al langere tijd staat er een inspiratiekaartje op mijn Pinterest, dat ik nu dan eindelijk zelf kon maken. Uiteraard met een twist, want exact namaken vind ik meestal niet zo leuk.
Die inspiratiekaart was met blaadjes, dus de sketch challenge kan ik zo mooi combineren met de challenge bij DCL.


Ik moest wel opschieten, want de sketch challenge loopt vanavond af. Met Hylke nog verdiept in een filmpje, zette ik Jelle in de draagzak en zo maakte ik deze kaart. Stansjes draaien moest staand aan tafel, maar verder lukte het prima. Dat biedt hoop voor de toekomst! 


Dat metallic papier blijft lastig fotograferen, ik krijg de glans er nooit mooi op.

Challenges:


Groetnis, Nynke 
 

donderdag 24 augustus 2023

Bedankje

Zo langzamerhand vind ik hier en daar een verloren kwartiertje en begin ik weer wat te knutselen. Dit is de eerste kaart die ik maakte na Jelles geboorte. 

Toen ik een week of twee terug Hylke, onze oudste, bij een vriendje bracht, kreeg ik van diens moeder een tas in de handen gedrukt met de woorden: 'Jij maakt kaarten toch? Hier kan je vast wat mee.'
In de tas vond ik een Flow book for paper lovers en een gewone editie van Flow. Nou, daar kan ik zeker wat mee! Vooral in het book for paper lovers zitten veel mooie papiertjes en stickers. 
Als bedankje werd de eerste creatie met deze materialen voor haar. 


De koffiepot zat kant en klaar in het boek en is best wel groot. Ik moest er een A5 kaart van maken om het te laten passen.
Al het papier komt uit het papierboek. Voor de slingers en het strikje gebruikte ik snijmallen van Marianne Design en het tekststickertje is van Papiergelok, een producent van Fryske hobbymaterialen. Ze hebben verschillende stickervellen met tekst en ook leuke clearstamps.

Groetnis, Nynke 

zaterdag 19 augustus 2023

Vakjeskaart voor mijn zwager

 Vandaag laat ik graag een kaart zien die al wat langer in de concepten staat. 
Deze keer een mannenkaart, en die vind ik niet altijd makkelijk, vooral als ik er al een aantal met bierflesjes of de hobby heb gemaakt...


Deze keer werd het een wat algemenere kaart, met vakjes, de leeftijd en mooie papiertjes die ik met korting in de plaatselijke hobbywinkel kocht.


Het tekstje is van Carlijn Design. Ze zijn zo mooi klein, ze passen gauw op een kaart en daarom gebruik ik ook zo graag...

Ik vind het fijn dat het weekend is. Mijn man is lekker vrij en dat betekent dat ik wat meer ruimte heb voor mezelf en vooral ook de mogelijkheid om lekker wat privé aandacht aan onze oudste zoon te geven.
Wij gaan vandaag even lunchen in de stad en een cadeautje kopen, want hij mag naar een verjaardagsfeestje volgende week.

Fijn weekend! 
Groetnis Nynke 


woensdag 16 augustus 2023

Condoleancekaarten

 Omdat jullie de boeken vast een beetje zat zijn, vandaag maar eens wat andere kaarten. Een tijdje terug kocht ik via een verkoopgroep op Facebook deze mooie bloemenstansen.
Ik vond ze erg geschikt voor condoleancekaarten, dus ik zocht wat inspiratie op Pinterest en ging aan de slag.


Ik voegde bij de eerste kaart een behangstaaltje toe dat al erg lang in de voorraad zat en een tekstje van Marianne Design. 


Bij de de tweede kaart plaatste ik een tekst van Carlijn Design en wat vierkantjes.


Onze lieve Jelle is inmiddels vijf en een halve week oud. Hij groeit als kool en is bij zijn eerste bezoek aan het consultatiebureau helemaal goedgekeurd. 
Ik voel me ook veel beter. Het mooie weer zorgt dat we wat meer de deur uit kunnen en we beginnen Jelle steeds beter te begrijpen. 
Inmiddels heb ik tussendoor ook alweer een kaart kunnen maken, maar die moet nog op de foto, dus die zien jullie later.

Groetnis, Nynke 
dinsdag 1 augustus 2023

Boekenplank voor Ewout en een bedankje

Mijn laatste post is alweer van een tijdje terug zie ik, de ingeplande berichten waren nu toch echt op. Het is met een baby in huis echt wel weer even zoeken naar momentjes om het bloggen op te pakken. Gelukkig heb ik nog wat kaarten in concepten staan, want knutselen lukt nog even niet.

Jelle is een heerlijk mannetje, en er is niks fijner dan zo'n klein hummeltje dat op je borst of op schoot in slaap valt. Grote broer Hylke is apetrots. De eerste keer dat ik hem samen met Jelle naar school bracht, liep hij trots als een pauw achter de kinderwagen.
Maar, om eerlijk te zijn, ik vind het af en toe ook best pittig. Het is echt weer even uitzoeken hoe dit kindje in elkaar steekt, en ze komen helaas niet met een handleiding. Tel daar bij op dat Jelle overdag niet zo makkelijk slaapt, en je zult begrijpen dat ik af en toe echt op mijn tandvlees loop. Het zal vast beter worden, als we elkaar wat beter begrijpen en aanvoelen. Het mannetje is tenslotte nog maar ruim drie weken op de wereld.


Nu eerst even een bedankje aan Nelleke, GerJanne en Ank. Wat superlief en attent dat jullie een kaartje stuurden voor de geboorte van Jelle!


Dan de kaart van vandaag. Deze maakte ik voor beste vriend Ewout, die in Engeland woont. Hij leest graag, dus mochten de leuke boeken nog een keer 'shinen'. Ik maakte veel boeken in verschillende kleuren, dat zorgde ervoor dat ik in één keer makkelijk meerdere kaarten kon maken.
Het designpapier is van CraftSensations, de snijmallen van Marianne Design (behalve de bril, die komt van AliExpress) en de stempels zijn van Craft Emotions en Marianne Design.

Hopelijk kan ik binnenkort weer eens even bij jullie komen buurten, nu wordt er eerst weer iemand wakker uit een dutje...

Groetnis, Nynke