zaterdag 29 mei 2021

Happy birthday to you

 Vandaag een kaartje dat al een flinke tijd in concepten stond. Ik maakte hem voor een lieve vriendin, die toevallig ook Nynke heet. Ze is, net als ik, muzikaal en houdt erg van zingen. Voor haar verjaardag eind april maakte ik natuurlijk een muzikale kaart.De lijnen van de notenbalk rilde ik, die zijn dus erg subtiel. Een mooie vioolsleutel er op, en de vogeltjes wijzen met hun snaveltjes de melodie van het liedje. De kaart viel erg in de smaak, ik kreeg dezelfde dag nog een enthousiast bedankje via WhatsApp.
Dat maakt onze hobby extra leuk vind ik. Een gepersonaliseerde kaart maken, en daar dan zo'n blije reactie op krijgen. Daar word ik vrolijk van hoor!


Gebruikte materialen: 
Carlijn Design snijmallen Slimline 1 CDSN-0057 
Carlijn Design Clear stamps Alfabet Modern CDST-0046 
Marianne Design Creatable Muzieksleutel LR0167 
Marianne Design Craftable Kettingdots CR1392
Sizzix Thinlits Brush Lowercase Alphabet 661686
AliExpress stempel +snijmal vogeltje
 


Groetnis, Nynke 


woensdag 26 mei 2021

KKT - Paars/neongroen

 Zo, daar ben ik dan eindelijk weer eens. Ik ben hier toch een dikke week niet geweest, heb zelfs de wekelijkse kerstkaart overgeslagen. Ik had voor mezelf even een blogpauze ingelast, om me te beraden op hoe ik hiermee verder wil. Het bloggen vind ik hartstikke leuk, maar ik merkte de laatste tijd dat het als een verplichting begon te voelen en niet meer als iets dat ik voor mijn plezier deed.
Nu lag dat voor het grootste deel aan mijzelf hoor. Ik had mezelf opgelegd dat ik drie keer in de week wilde posten, wilde meedoen aan 52 weeks to Christmas en het KKT en vond ook nog dat ik zo veel mogelijk moest reageren bij andere bloggers. Dat idee dat alles maar moet, probeer ik nu maar los te laten. Voor nu heb ik besloten dat ik post als ik zin heb of aan een challenge mee wil doen. Hoe ik het aan wil pakken met reageren bij jullie allemaal, weet ik nog niet precies. 


Of morgen een kerstkaart lukt, weet ik nog niet, maar het Kleurenkaartenteam bij Martina lukte gelukkig wel! Kijk eens naar die knalkleuren op de inspiratiefoto hieronder. Ik heb me deze keer niet aangemeld, omdat ik niet zeker wist of het zou lukken om mee te doen. 


Al vrij snel bedacht ik dat ik met de kleuren voor deze maand een vogeltje wilde maken, en dat is best leuk uitgepakt! Al blijf ik me nu afvragen of  een groen kopje en paars lijfje niet mooier was geweest. Het matchende papier was echt een mazzeltje. Het zat in de stapel papier die ik uit de 'erfenis' van de schoonmoeder van een vriendin kreeg. Het komt uit een blokje dat ik zelf echt nooit uitgekozen zou hebben. Een tekst heb ik nog niet toegevoegd. Misschien laat ik de kaart blanco, of ik voeg een tekst toe als ik weet waar ik deze kaart voor wil gebruiken.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline's Birds COL1465 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037
Designpapier onbekend


Groetnis Nynke

zaterdag 15 mei 2021

Hoera voor Daan!

 Vandaag een verjaardagskaart voor Daan. Hij werd vorige week 5 jaar, en speelt graag met auto's. Dan krijg je natuurlijk een truck (met aanhanger) vol cadeautjes op je kaart. 
Hij is ook dol op Lego trouwens, maar daar had ik geen kaartideeën bij ;-). Dat wordt iets voor volgend jaar.


Deze kaart was ook weer onderdeel van het plan om al mijn nieuwe en ongebruikte snijmallen eerst te gebruiken voor ik nieuwe koop. De truck had ik met flinke korting gekocht bij de plaatselijke hobbywinkel, maar zat nog ingepakt. Nu dan eindelijk eens mee gestanst, en ik vind hem echt superleuk! Die is voor nog veel meer kaarten in te zetten. Ik denk voor de komende weken nog aan een kerstkaart, en dan natuurlijk met een kerstboom in de laadbak. En ik zag op Pinterest nog veel meer leuks voor in de laadbak: babyspeeltjes, bloemen, hartjes. Hier ben ik nog lang niet mee uitgespeeld!


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Creatable Truck LR0641 
Marianne Design Craftable Presents by Marleen CR1488 
Marianne Design Pretty papers bloc Springtime PK91674
AliExpress snijmallen wolkjes, letters, cijfer


Groetnis, Nynkedonderdag 13 mei 2021

Kerstkaart week 19

 Kerstkaart nummer 19 alweer voor 52 weeks to Christmas en Craftyhazelnut's Christmas Challenge. Ik had de afgelopen dagen wat verjaardagskaarten te maken, dus de kerstkaart heeft weer tot woensdag moeten wachten. Ik had echt geen inspiratie of ideeën, dus ben maar door mijn Pinterest-bord gaan bladeren. 


Daar vond ik deze mooie kaart van Marjolein. Het was al een flinke tijd geleden dan ik het kaartenrek had gebruikt, en ik heb tegenwoordig best wat mooie plaatjes in huis, dus besloot ik de kaart te liften. Uiteraard lekker mijn eigen draai er aan gegeven en een nieuwe snijmallenset gebruikt (de labeltjes rechtsboven).

Ik heb mezelf namelijk een snijmallenkoopstop opgelegd. Het begon hier echt een beetje de spuigaten uit te lopen qua aankopen. Nu moet ik van mezelf eerst alle nieuwe, ongebruikte snijmallen gebruiken die ik in huis heb voor ik weer wat nieuws mag kopen. De eerste kan ik nu dus afstrepen!


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Card Display CR1521 
Marianne Design Craftable Card Display accessories CR1522 
Marianne Design Craftable Christmas Bells CR1343 
Marianne Design Craftable Poinsettia by Marleen CR1478 
Marianne Design Creatable Layout LR0568 (love)
Sizzix Framelits Die Set with Stamps, Tags and Words by Stephanie Barnard 560195 
Marianne Design Clear stamp Kerstpost by Marleen CS1069
Plaatje onbekend
Craft Sensations designpapier


Groetnis, Nynkemaandag 10 mei 2021

Voor beppe

Vandaag is mijn beppe (oma) jarig. Ze wordt 89 en het is de eerste verjaardag zonder pake (opa), hij overleed in juni vorig jaar. Pake en beppe waren 66 jaar getrouwd en hadden daarvoor geloof ik zeven jaar verkering, dus jullie kunnen je voorstellen dat beppe hem erg mist. Natuurlijk maakte ik een extra mooie kaart voor haar. En gelukkig is er in het rusthuis inmiddels weer meer bezoek toegestaan, dus gaan we ook zeker even langs deze week.


Zolang ik me kan herinneren handwerkt beppe. Borduren lukt al een paar jaar niet meer, maar breien en haken gaat haar nog prima af. Ze leerde het ook al erg jong, natuurlijk. Ze vertelde eens dat ze al met een jaar of zes, zeven eerst twee naalden moest breien na schooltijd voor ze mocht gaan spelen. Voor mijn gevoel breit en haakt ze zelfs zonder ernaar te kijken, zo knap!
Een grote stapel garen kwam er dus op de kaart en omdat ze ook erg van katten houdt, er bovenop een ondeugende poes die een bolletje wol te pakken heeft gekregen.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Collectable Eline's Kittens COL1454 
Marianne Design Craftable Kettingdots CR1392 
Marianne Design Craftable Punch Die Bows CR1434 
Marianne Design Craftable Kan met bloemen by Marleen CR1499 (vlindertjes) 
Marianne Design Pretty papers bloc Springtime PK91674 
Marianne Design Clear stamp Kerstpost by Marleen CS1069 (cijfers) 
Carlijn Design snijmallen Rechthoeken & Frames CDSN-0037 
CarlijnDesign snijmallen Gefeliciteerd blokletters CDSN-0042 (van harte) 
By Lene Dies Yarn BLD 1241


Challenges: 
Marianne Design (verjaardagskaart)
Allsorts Challenge Blog (create a scene)


Groetnis, Nynke


zondag 9 mei 2021

Reminder voor Knutsels en Kadootjes

 Vandaag is het tijd voor de reminder bij Knutsels en Kadootjes, waar ik gastdesigner mocht zijn. Voor de lopende challenge wordt een Nederlandse tekst gevraagd en ik zag dat daar al veel kaarten voor zijn ingestuurd. Leuk zeg!


Dit is de derde kaart die ik in deze serie maakte, de eerste twee kun je hier vinden. Ook hier weer met alleen een mooi papiertje en een stempel. Ze waren allemaal voor de voorraad, maar inmiddels is deze kaart al verstuurd. Ze blijven helaas nodig, maar ik vind het wel fijn om een handgemaakte kaart te kunnen sturen.
Hieronder zie je nog even alle kaarten uit de serie.


Gebruikte materialen:
Craft Sensations designpapier
Nellie's Choice Clearstamp Hart SENC008


Groetnis, Nynke
zaterdag 8 mei 2021

Happy stones

 Het kaarten maken en bloggen stonden de afgelopen week even op een laag pitje en dat kwam van deze vrolijkerds. Ik was 'een beetje' in de ban van de Happy Stones: kiezels die je beschildert of versiert en ergens achterlaat als kadootje of verrassing voor een vreemde. 

Ik werd uitgenodigd voor onze plaatselijke Facebook-groep, waar je stenen kunt laten zien die je hebt gemaakt, en waar je kunt laten weten welke stenen je gevonden hebt. Daar zag ik zulke leuke dingen voorbij komen, dat ik het ook wel eens wilde proberen. Acrylverf had ik nog, acrylstiften schafte ik aan voor het fijnere werk. 


Wat heb ik hier een lol aan beleefd! Het zijn mooie kleine projectjes, die je makkelijk tussendoor even oppakt als je een kwartiertje over hebt. Een tekenwonder ben ik overigens helemaal niet zo. Ik haalde wat eenvoudige ideeën van Pinterest en ik ontdekte dat stempelen prima gaat op een vlakke ondergrond. Zo stempelde ik hier bijvoorbeeld het aapje en de vogel daarnaast en ook de bloemen rechts en de paraplu. Na het inkleuren trok ik de lijnen nog wel weer een keer over met mijn zwarte Posca-stift
Inmiddels heb ik het grootste deel van deze stenen al laten zwerven en heb ik ook al berichtjes gezien dat ze zijn gevonden. Een paar stenen zijn nog thuis, daar kan ik (of mijn zoontje) nog geen afscheid van nemen.

Een fijn weekend voor jullie allemaal! Ik hoop de komende dagen weer even tijd te kunnen vinden voor een blogrondje.

Groetnis, Nynke


donderdag 6 mei 2021

Kerstkaart week 18

 Het is weer donderdag. Week 18 alweer, en dus ook de 18e kerstkaart. Als ik kijk naar het aantal kerstkaarten dat we afgelopen jaar kregen, en alleen die mensen dit jaar een kaart zou sturen, zou ik nu bijna kunnen stoppen met kerstkaarten maken. Het lijkt bij ons ieder jaar wel minder te worden. Zo flauw ben ik niet trouwens hoor, ik heb een vast lijstje met ontvangers, en ook dit jaar krijgt iedereen gewoon weer een kerstkaart. 


Deze keer maakte ik een geborduurde kerstkaart, weer met materialen uit de 'erfenis'. Ik had hier ook weer totaal geen instructies bij, maar gelukkig is er een fijne Facebook-groep waar ik met mijn vragen terecht kan. Ik heb drie verschillende tinten bruin garen gebruikt, het plaatje is van World of craft. Ik koos ook voor twee tinten bruin voor de kaart, de donkere mat zorgde net even voor een mooier contrast.


Ook deze kaarten worden weer ingestuurd bij 52 weeks to Christmas en Crafty Hazelnut's Christmas Challenge.


Groetnis, Nynke


zaterdag 1 mei 2021

Verlof (3)

 Gisteren ging de vierde collega met zwangerschapsverlof, en daar maakte ik natuurlijk weer een kaartje voor. Ik had al heel lang in mijn hoofd dat ik voor dit kaartje het lieve beertje weer eens wilde gebruiken. Ik vond op Pinterest deze leuke kaart van Linda en liftte die. Ik koos voor neutrale kleuren, want wij weten niet of er een jongen of meisje wordt verwacht. Het metallic papier heeft een prachtige subtiele glans, dat gebruik ik graag voor deze mooie maan. Een volgende keer zou ik bij dit designpapier denk ik toch de maan in het zilver stansen, dat geeft net wat meer contrast. Helaas had ik geen tijd meer, anders had ik meteen een tweede gemaakt...


En voor de oplettende lezer die denkt: 'hee, de vierde collega maar er staat een 3 in de titel', dat klopt hoor! De kaart voor de eerste zwangere collega (die inmiddels al weer een hele tijd weer op school is) maakte ik toen ik nog niet blogde. Die hebben jullie dus nog niet gezien. Als de laatste collega met verlof is, plaats ik wel even een overzichtje, vind het zelf ook wel leuk om ze allemaal bij elkaar te zien.


Gebruikte materialen: 
Marianne Design Craftable Dreaming bear by Marleen CR1503 
Sizzix Thinlits Brush Lowercase Alphabet 661686
Snijmal wolk AliExpress
Designpapier DécoTime 
Dovecraft Satin Mirror Cardstock


Challenge:


Groetnis, Nynke